Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
21. července 2024 v 11:07
Čas čtení 1:02

PŘEDPOVĚĎ: Na Česko se ženou bouřky, bude i přes 30 stupňů. Podívej se, co nás čeká

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Na Česko se ženou bouřky, bude i přes 30 stupňů. Podívej se, co nás čeká
Zdroj: Unsplash/Brandon Morgan/volně k užití

Po tropech na začátku týdne začnou v dalších dnech klesat teploty a nevyhneš se zřejmě ani bouřce. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí.

Příští týden začne bouřkami. Ze začátku dne bude jasno až polojasno, odpoledne a večer se na západě začnou tvořit oblaka a ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky či bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 19 až 15 stupni a nejvyšší denní na západě mezi 23 až 28 stupni a na východě mezi 28 až 33 stupni. Bude foukat mírný vítr o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu.

19. července 2024 v 7:00 Čas čtení 3:38 Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších Influenceři a influencerky šíří na internetu škodlivé mýty o opalování. Vyvracíme podle vědy 5 nejnebezpečnějších

Úterý se ponese v podobném duchu, přes den se mohou objevit místy přeháňky či občasný déšť. Minima budou 19 až 15 stupňů a maxima 24 až 28 stupňů. Bude foukat slabý, přes den mírný severozápadní vítr až západní vítr o rychlosti dvou až pěti metrů za sekundu.

dazd dest
Zdroj: Unsplash/Erik Witsoe/volně k užití

I ve středu se mohou místy objevit přeháňky či občasný déšť, ojediněle dokonce i bouřky. Nejméně v noci naměříš mezi 17 až 13 stupni a nejvíce mezi 19 až 24 stupni. Studenější počasí doplní vítr o rychlosti tří až sedmi metrů za sekundu.

Nižší teploty budou i ve čtvrtek. Minima klesnou na 14 až 10 stupňů a maxima na 19 až 23 stupňů. Opět se může objevit občasný déšť či přeháňky se stejně rychlým větrem jako předchozí den.

18. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:27 Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně

V pátek se začne postupně oteplovat, stejně jako v sobotu a neděli. O víkendu by mělo být většinou polojasno, poslední den v týdnu by mělo začít od západu přibývat oblačnosti. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 14 až 9 stupni a postupně se vyšplhají na 17 až 12 stupňů. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 22 až 27 stupni, postupně se přiblíží k 26 až 31 stupňům.

předpověď
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse