Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna-Marie Hanzlíková
31. srpna 2024 v 12:00
Čas čtení 0:27

VÝSTRAHA: V celém Česku hrozí požáry. Teploty překročí i 30 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VÝSTRAHA: V celém Česku hrozí požáry. Teploty překročí i 30 stupňů
Zdroj: HZS ČR

Následující dny přinesou ještě letní teploty kolem 30 stupňů. Dávej ale pozor, meteorologové vydali varování s nízkým stupněm nebezpečí po celé republice.

Lidé by měli být následující dny opatrní hlavně v souvislosti s požáry. „V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod, případně i ohrožení životů,“ zní oficiální varování ČHMÚ.

31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí

Doporučují tak nerozdělávat oheň v přírodě a zejména pak v lesích. Nevypaluj ani trávu a neodhazuj nedopalky na zem. Obezřetný*á buď i s přenosnými vařiči a dalšími zdroji otevřeného ohně. Hospodárně zacházej s vodou.

Jinak o víkendu očekávej slunečné počasí, teploty se oba dny budou pohybovat mezi 26 a 30 stupni, na jižní Moravě až 33 stupni. V noci pak budou teploty mezi 19 a 15 stupni.

Podle meteorologů se tropické teploty udrží až do konce příštího týdne. Problémy se suchem se tak budou prohlubovat.

Domů
Sdílet
Diskuse