Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Florián Meričko
20. dubna 2023 10:10
Čas čtení 0:31

Slovenka přes internet ilegálně prodávala zákusky. Nakoupila je v supermarketu, doma nakrájela a obelhala zákazníky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenka přes internet ilegálně prodávala zákusky. Nakoupila je v supermarketu, doma nakrájela a obelhala zákazníky
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Ilegální online prodávání dezertů se rozšířilo zejména před velikonočními svátky. Na Liptově odhalili ženu, která načerno prodávala zákusky zakoupené v obchodech.

Slováci začali ve velkém nelegálně prodávat zákusky na sociálních sítích. Takový způsob přivydělání si zvolila i Slovenka z Ružomberka, která na internetu prodávala koláče. Ty však nebyly domácí, protože je nenapekla, ale nakoupila v supermarketech, informuje MY Liptov.

Mazaná internetová obchodnice se při prodeji ani moc nepokoušela zatajit, že jde o zákusky z obchodů. Ty jen nešikovně nakrájela a ozdobila dekoračním sprejem. Většina zákazníků si toho všimla hned při převzetí nelegálního zboží. Peníze od ní však vymáhali už jen velmi těžko, protože žena argumentovala tím, že jim už dezerty prodala.

Předseda představenstva Slovenského svazu pekařů, cukrářů a těstovinářů Milan Lapšanský vysvětluje, že prodej načerno je výrazným problémem. Při běžných provozech totiž dochází k více kontrolám surovin používaných k pečení. Nelegální prodejci však často využívají suroviny, které nesplňují minimální standardy nebo zdravotní kritéria.

Domů
Sdílet
Diskuse