Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
11. května 2023 v 14:16
Čas čtení 1:06

Žena váží 391 kilo, její převoz do nemocnice zajišťovalo padesát lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Žena váží 391 kilo, její převoz do nemocnice zajišťovalo padesát lidí
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Na převozu se kromě zdravotníků podílelo deset příslušníků francouzského četnictva a čtyřicet hasičů včetně jednotky specializující se na záchranné operace v nebezpečném prostředí.

Záchranné složky na severovýchodě Francie ve středu podnikly logisticky náročnou operaci, když z bytu evakuovali 391kilogramovou ženu, jejíž zdravotní stav vyžadoval převoz do nemocnice. Převoz trval hodinu a podílelo se na něm padesát lidí, kromě zdravotníků také příslušníci francouzského četnictva a čtyřicet hasičů včetně jednotky specializující se na záchranné operace v nebezpečném prostředí. 

Demontáž podlahy a uzavření přilehlých ulic

Převoz se týkal Američanky, která už dvacet let žije ve francouzském městě Stenay blízko hranic s Belgií. Žena dosud veškerou lékařskou pomoc odmítala, kvůli zdravotním komplikacím ale nakonec museli zdravotníci zasáhnout a zařídit její evakuaci do nemocnice v Nancy. 

Podle místních úřadů šlo o první takto komplikovanou záchrannou akci ve Francii, která byla plánována dlouho dopředu. Aby ženu záchranáři vůbec dostali ven z jejího bytu skrze okno v přízemí, museli nechat zbourat příčky a demontovat podlahu. Došlo také k uzavření některých okolních ulic.

Operace trvala hodinu a podílelo se na ní několik desítek lidí. Kromě zdravotníků se zapojilo čtyřicet hasičů včetně některých z jednotky specializující se na záchranné operace v nebezpečném prostředí (GRIMP). Ze sousední Belgie si úřady půjčily speciální bariatrickou sanitku uzpůsobenou speciálně pro obézní lidi, která ženu úspěšně převezla do nemocnice.

2. května 2024 v 15:42 Čas čtení 0:57 Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie Sdílíš děti online? Riskuješ sexuální zneužití fotek, ukázala studie

K podobné evakuaci podle Le Parisien došlo ve Francii v roce 2020 v Perpignanu. Tam záchranáři vytáhli z domu pomocí jeřábu padesátiletého muže, který vážil téměř tři sta kilogramů. Hospitalizace mu tehdy zachránila život.

Domů
Sdílet
Diskuse