Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
22. května 2023 15:21
Čas čtení 0:48

Na Benešovsku havarovala cisterna s leteckým benzinem, silnice na Tábor je uzavřena

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na Benešovsku havarovala cisterna s leteckým benzinem, silnice na Tábor je uzavřena
Zdroj: Policie ČR

Cisterna skončila převrácená v příkopu. Řidič se údajně vyhýbal drobné zvěři, z nehody vyvázl s lehkými zraněními.

Z cisterny je podle policie nejprve potřeba odčerpat letecký benzin. Až poté bude možné vozidlo vyprostit. „Nedošlo k žádnému velkému úniku z cisterny, pouze něco málo přepadem, ale opravdu velmi malé množství do deseti litrů,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora. Podle policejní mluvčí Barbory Schneeweissové bylo v cisterně 12 tisíc litrů paliva. Informuje o tom ČTK. 

Silnice I/3, která je hlavním tahem z Prahy na Tábor, je v současné chvíli uzavřená a lze předpokládat, že uzavírka potrvá delší dobu. Objížďka vede po staré silnici přes Olbramovice, zpátky na hlavní silniční tah se řidiči dostanou u obce Zahradnice. Dopravu na místě řídí policie. 

22. května 2023 13:28 Čas čtení 0:55 Varování před bouřkami: Výstraha platí pro těchto devět krajů Varování před bouřkami: Výstraha platí pro těchto devět krajů

„Řidič uvedl, že se vyhýbal drobné zvěři, strhl volant a nejprve narazil do svodidel a poté havaroval do příkopu,“ uvedla Schneeweissová. Řidič utrpěl lehké zranění a skončil v péči záchranářů. „Měl primárně odřeniny po těle. Po ošetření jsme pacienta odvezli na chirurgii do benešovské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. Podle dechové zkoušky řidič před jízdou nepil alkohol.

Domů
Sdílet
Diskuse