Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
24. května 2023 20:11
Čas čtení 0:54

Feriho za zveřejnění jména svědkyně postih zatím nečeká. Úřad případ odložil

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Feriho za zveřejnění jména svědkyně postih zatím nečeká. Úřad případ odložil
Zdroj: Refresher/David Marcin

Dominik Feri, který čelí obvinění ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj, zatím nebude stíhán za vyzrazení jména jedné ze svědkyň. Úřad na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) přestupkové řízení odložil.

Přestupku se měl Feri dopustit 14. února v první den soudního přelíčení, kdy novinářům opakovaně sdělil jméno jedné ze svědkyň, která v případu figuruje. Úřad na ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) ale přestupkové řízení odložil. Ve středu to Deníku N potvrdila zmocněnkyně poškozených žen Adéla Hořejší i sám Dominik Feri.

15. února 2023 6:00 Čas čtení 3:24 Dominik Feri řekl jméno poškozené záměrně, chce tím zastrašit ostatní, říká právnička. Jemu i médiím hrozí pokuta Dominik Feri řekl jméno poškozené záměrně, chce tím zastrašit ostatní, říká právnička. Jemu i médiím hrozí pokuta

Feri je obviněný ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Exposlanec ale veškerá nařčení odmítá. Podle zmocněnkyně poškozených žen Adély Hořejší Feri uvedl jméno svědkyně schválně, jedná se podle ní o zastrašování dalších případných svědků. Feri jmenoval ženu, jejíž případ policie prověřovala, ale následně ho odložila. 

Vedle zveřejnění jména jedné z obětí byl Feri kritizován i za způsob, jak tehdy komentoval odložené případy. Ty označil za vymyšlené. Jak ale Refresheru již dříve v této souvislosti vysvětlila právnička Pavla Špondrová, odložení řízení nutně neznamená, že se trestný čin nestal: „Stále se musí prokázat, že ten čin, který se stal, měl intenzitu toho trestného činu. Mluvím také v souvislosti s tou definicí znásilnění, kterou v Česku máme. Mohlo například dojít k nekonsensuálnímu kontaktu, který ale nenabývá zneužití bezbrannosti nebo násilí, a tím pádem ta konkrétní činnost není trestná. To ale neznamená, že není neetická nebo že se naprosto vůbec nestala.“

27. dubna 2023 16:30 Čas čtení 5:57 „Před rokem jsem se pokusil o sebevraždu. Je to bezmoc.“ Soud s Ferim pokračuje, líčení se odročuje na konec července „Před rokem jsem se pokusil o sebevraždu. Je to bezmoc.“ Soud s Ferim pokračuje, líčení se odročuje na konec července

Refresher byl v průběhu posledního soudního líčení na místě a více si o něm můžeš přečíst v tomto článku. Další líčení je odročeno na 25. a 27. července. 

Domů
Sdílet
Diskuse