Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
27. května 2023 15:15
Čas čtení 0:51

Vládní úředník v Indii vypustil přehradu, aby v ní našel mobil. Neuvěříš, jakou banalitu dělal, když mu do ní spadl

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Kvůli ztracenému mobilu nechal vypustit miliony litrů vody, která byla určena k zavlažování tamních polí.

Indický potravinový inspektor Rajesh Vishwas nechal vypustit přehradu Kherkatta ve vnitrozemském státě Čatísgarh jen proto, aby našel svůj ztracený mobil. Do vodní nádrže mu spadl, když si na místě dělal selfie. Kvůli ztracenému Samsungu proto nařídil vypuštění milionů litrů vody, která byla určena farmářům k zavlažování tamních polí.

Jak informuje BBC, odčerpání milionů litrů vody z přehrady trvalo tři dny. Když mobil vládního úředníka za zhruba 1200 dolarů konečně našli a vytáhli, byl zevnitř natolik promočený, že se jim ho už nepodařilo zprovoznit.

27. května 2023 12:02 Čas čtení 0:31 WhatsApp dostane novou užitečnou funkci, kterou uživatelé chtěli už roky. Vývojáři novinkou potěšili miliony lidí WhatsApp dostane novou užitečnou funkci, kterou uživatelé chtěli už roky. Vývojáři novinkou potěšili miliony lidí

Vládní úředník tvrdil, že má v telefonu citlivé vládní údaje a je třeba je získat zpět. Byl však obviněn ze zneužití své pozice a nakonec ho suspendovali. Musel také proplatit dovezení naftového čerpadla ze svého.

Čerpadlo během tří dnů vyprázdnilo přibližně dva miliony litrů vody, která by postačila k zavlažování 6 km čtverečních (600 hektarů) zemědělské půdy. „Voda je základním zdrojem a nemůže se s ní takto plýtvat,“ uvedla k vypuštění přehrady místní úřednice Priyanka Shukla.

Domů
Sdílet
Diskuse