Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Kristýna Dobiášová
30. června 2023 v 16:54
Čas čtení 0:59

Přehled prázdninové dopravy: Jaká omezení a změny jízdních řádů tě čekají?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Přehled prázdninové dopravy: Jaká omezení a změny jízdních řádů tě čekají?
Zdroj: Wikimedia/Škoda Transportation/volně k užití

Cestující by mohly během prázdnin zaskočit změny jízdních řádů a některá chystaná omezení. Podívej se, co vše DPP chystá.

Pražská integrovaná doprava chystá zvláštní prázdninový provoz. Nový jízdní řád začne platit 1. července pro pražskou MHD a některé regionální a příměstské autobusové linky. Upravený řád bude platit do 3. září.

Metro čekají prodloužené intervaly v pracovních dnech, pro linky B a C i o víkendu. Jednotný víkendový interval bude 7,5 minuty. Prodlouží se i intervaly tramvajových linek. Ty budou ve špičkách pracovních dnů dlouhé 10 minut, v poledne 12 minut. U páteřních spojů 9, 17 a 22 budou poloviční.

30. června 2023 v 12:59 Čas čtení 0:41 Řidiči a řidičky, pozor: Policie chystá prázdninové kontroly na silnicích, známe podrobnosti Řidiči a řidičky, pozor: Policie chystá prázdninové kontroly na silnicích, známe podrobnosti

Tramvajová linka 4 nebude v provozu, spoj číslo 16 pojede pouze na Kotlářku. Tramvaj 21 zůstane v provozu kvůli rekonstrukci Barrandovského mostu.

Jaké změny čekají autobusovou dopravu?

Na autobusové lince 555 budou během víkendů dva páry spojů prodlouženy o úsek Křivoklát–⁠Nezabudice. Linka 765 bude mít ráno v provozu pouze tři vybrané spoje a odpolední interval bude prodloužený na 120 minut.

Bude posílena i linka AE ze zastávky Hlavní nádraží na Letiště Václava Havla Praha, interval bude mezi 7:00 a 20:00 zkrácen na dvacet minut.

29. června 2023 v 15:23 Čas čtení 1:28 Letní dovolená 2023: Jaké bude počasí ve tvé rekreační destinaci? Podívej se na předpověď ČHMÚ Letní dovolená 2023: Jaké bude počasí ve tvé rekreační destinaci? Podívej se na předpověď ČHMÚ

Autobus 369 mezi Prahou a Mělníkem o víkendu posílí 5 nových párů spojů s pravidelným intervalem 30 minut. Linka 535 na území Pardubického kraje bude zkrácena o úsek Hlavečník – Bílé Vchynice.

Víkendové spoje v Kutné Hoře budou převedeny z linky 801 na 802. Příměstská linka 954 z Vítězného náměstí do Holubic bude o víkendových nocích prodloužena do Kralup nad Vltavou.

Pokud tě zajímá, jaká dopravní omezení a kdy čekají městskou hromadnou dopravu v Praze, můžeš se zde podívat na průběžně aktualizovaný seznam výluk.
Domů
Sdílet
Diskuse