Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
6. července 2023 17:50
Čas čtení 0:47

Zelenskyj dnes dorazí do Prahy! Návštěvu do poslední chvíle utajoval

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zelenskyj dnes dorazí do Prahy! Návštěvu do poslední chvíle utajoval
Zdroj: TASR/František Iván

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek v podvečer navštíví Pražský hrad. Setká se tam s prezidentem Pavlem i premiérem Fialou.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj návštěvu Prahy do poslední chvíle utajoval. Na Hrad má zamířit v pozdním odpoledni, kdy se setká s prezidentem Petrem Pavlem i premiérem Petrem Fialou (ODS). Jedná se o Zelenského první návštěvu České republiky od chvíle, kdy Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu. Návštěvu budou provázet přísná bezpečnostní opatření. 

Česko je pro Ukrajinu důležitým spojencem. Od začátku války v únoru minulého roku Ukrajinu navštívilo několik předních českých představitelů včetně premiéra Fialy. Prezident Pavel zase aktivně podporuje přijetí Ukrajiny do NATO.

Zelenskyj ve čtvrtek navštívil i Bulharsko, kde se setkal se svým protějškem Rumenem Radevem i tamním premiérem Nikolajem Denkovem. Jednali spolu mimo jiné o bezpečnosti a o nadcházejícím summitu NATO.

V pátek Zelenskyj navštíví Istanbul, kde bude jednat s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Oba politici by měli hovořit o válce na Ukrajině a o budoucnosti dohody o přepravě ukrajinských zemědělských produktů přes Černé moře, kterou Turecko pomohlo dojednat.

Domů
Sdílet
Diskuse