Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Martin Adam Pavlík
22. července 2023 v 14:34
Čas čtení 0:55

V Bratislavě se koná Duhový Pride. Očekávají se tisíce účastníků

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Akce by měla trvat až do 21. hodiny.

V Bratislavě na náměstí Svobody začal Duhový Pride. Momentálně je na místě kolem tisíce lidí, přičemž stále přicházejí další účastníci různých věkových kategorií, také mnoho rodin s dětmi. Podle naší redaktorky na místě tam zatím vládne pohodová letní atmosféra.

Brzy budou účastníci pochodovat městem. Organizátoři celkově očekávají účast v tisících. Na shromáždění budou hrát kapely a za mikrofon by se mělo postavit několik známých osobností.

Dúhový Pride Bratislava 2023Dúhový Pride Bratislava 2023Dúhový Pride Bratislava 2023
Zobrazit galerii
(3)

Hlavním cílem akce je podpora komunity leseb, gayů, bisexuálních, transgender a intersexuálních (LGBTI+) lidí. „Našimi hlavními hodnotami jsou rovnost a svoboda a vítáme všechny lidi, kteří je přijdou s námi projevit. Žijeme však ve společnosti, kde tyto hodnoty nejsou samozřejmostí,“ napsali organizátoři na své webové stránce.

V 15:00 hodin se záměrně na protest vůči Pridu uskuteční i pochod za tradiční rodinu. Pořádá ho Aliance za rodinu. K Duhovému Pridu se vyjádřila v sobotu na Facebooku i prezidentka SR Zuzana Čaputová.

„Před pár dny jsem měla možnost diskutovat s LGBTI+ lidmi a jejich podporovateli. O tom, jak se jim žije, co všechno musí překonávat a co všechno je třeba udělat, aby naplnili svá práva. Jinakost je pro mě obohacením,“ napsala hlava státu.

21. října 2024 v 15:00 Čas čtení 4:52 Diskriminace LGBT+ lidí dramaticky narůstá. „Viníka dobře známe,“ shodují se queer lidé v anketě Diskriminace LGBT+ lidí dramaticky narůstá. „Viníka dobře známe,“ shodují se queer lidé v anketě

„Buďme tím, kým jsme, i když je to často obtížné. Každý máme právo být sami sebou, hledat nejlepší verzi sebe sama. Být autentický a férový k sobě. Je to bod, na který se můžeme v životě pevně postavit a můžeme být tím nejlepším i pro druhé,“ dodala Čaputová.

Domů
Sdílet
Diskuse