Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
16. září 2023 11:11
Čas čtení 0:47

Mexiko vydalo do USA syna narkobarona El Chapa, je obviněn z objednání vraždy a obchodu s drogami

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Mexiko vydalo do USA syna narkobarona El Chapa, je obviněn z objednání vraždy a obchodu s drogami
Zdroj: Rawpixel/volně k užití

Syn bývalého drogového bosse Ovidio Guzmán-López stane před americkým soudem. Mexické bezpečnostní složky ho zadržely v lednu ve městě Culiacán, o jeho vydání informoval americký ministr spravedlnosti Merrick Garland.

Zadržení třiatřicetiletého drogového bosse vyvolalo ve městě Culiacán násilnosti ze strany členů jeho kartelu, které si vyžádaly tři desítky životů. Spojené státy viní Guzmána Lópeze a jeho bratry z obchodování s drogami. Guzmán López, zvaný El Ratón (myš), je navíc obviněn z objednání vraždy zpěváka, který odmítl zazpívat na jeho svatbě. 

16. září 2023 9:42 Čas čtení 0:59 Čečenský vůdce Kadyrov je údajně v kritickém stavu. Spekuluje se i o kómatu Čečenský vůdce Kadyrov je údajně v kritickém stavu. Spekuluje se i o kómatu

Kartel se podle amerických prokurátorů po zatčení Joaquína „El Chapa“ Guzmána a jeho vydání do USA přesunul k syntetickým drogám, jako jsou metamfetamin a fentanyl. 

„Tato akce je nejnovějším krokem ve snaze ministerstva spravedlnosti útočit na všechny aspekty aktivit kartelu,“ uvedl dle BBC americký ministr spravedlnosti Merrick Garland. „Boj proti kartelům si vyžaduje neuvěřitelnou odvahu amerických i mexických úřadů a členů armády, z nichž mnozí za spravedlnost zaplatili vlastním životem,“ dodal

El Chapo byl zatčen v roce 2016, do Spojených států ho Mexiko vydalo o rok později. V současné době si odpykává svůj trest za obchodování s drogami ve věznici v americkém Coloradu. 

Domů
Sdílet
Diskuse