Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
20. září 2023 10:08
Čas čtení 0:43

Desítky dívek hlásí, že ve škole kolují jejich nahé fotografie vytvořené umělou inteligencí. Matky jsou zoufalé

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Desítky dívek hlásí, že ve škole kolují jejich nahé fotografie vytvořené umělou inteligencí. Matky jsou zoufalé
Zdroj: tonodiaz / Freepik / volně k užití

Dívky ve Španělsku nahlašují, že po školách kolují jejich nahé fotografie vytvořené umělou inteligencí. Policie zahájila vyšetřování a rodiče dívek se snaží odpovědné osoby zastavit v dalším šíření.

Nahé fotky školaček vytvořené umělou inteligencí kolují po středních školách ve městě Almendralejo. Podle policejních zdrojů a deníku El País už bylo postiženo více než 20 dívek, ale oficiálně bylo zatím podáno sedm stížností. 

Jedna z matek popsala, jak k ní po večeři přišla 14letá dcera a řekla: „Mami, podívej, co se stalo. Tohle udělali mnoha dívkám.“ Pak jí ukázala fotografii, na níž byla nahá. „Kdybych neznala tělo své dcery, vypadala by ta fotka jako skutečná,“ dodala matka.


Policie již identifikovala několik údajných autorů. Případ vyšetřuje prokuratura pro mladistvé. Policie se domnívá, že k vytvoření snímků pachatelé použili aplikaci, která své služby propaguje sloganem: „Svlékněte kohokoliv s naší bezplatnou službou.“

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dra. Miriam Al Adib Mendiri (@miriam_al_adib)


Kromě policie se ale do případu vložily i matky postižených dívek. Komunikují spolu na skupině na WhatsAppu a informují o celém případu na sociálních sítích. 


„Není nic ztraceno, nemlčíme. Už se nestydíme. Jsme oběti a nyní můžeme mluvit, protože nás společnost podporuje. To je poselství, které jsem předala svým dcerám, a ony by na něj neměly nikdy zapomenout,“ říká jedna z matek.

Domů
Sdílet
Diskuse