Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. září 2023 v 10:10
Čas čtení 0:38

Geniální mladý matematik maturoval už v osmi letech. Na Oxford ho nevzali kvůli ztracenému testu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Geniální mladý matematik maturoval už v osmi letech. Na Oxford ho nevzali kvůli ztracenému testu
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

O tom, jak absurdní může někdy život být, se na vlastní kůži přesvědčil osmnáctiletý Jack Graham z Velké Británie. Přestože složil maturitní zkoušku již v osmi letech, na Oxford ho nevzali kvůli ztracené části přijímacího testu.

Mladíkovi stála v cestě za studiem na jedné z nejprestižnějších škol světa jediná překážka – úspěšné složení přijímacího testu s hodnocením A*. Pro Jacka, který je extrémně nadaným matematikem, to neměl být žádný problém, škola mu dokonce studium sama nabídla.

O to větší zklamání přišlo ve chvíli, kdy se Jack dozvěděl, že nebyl přijat. „Když přišly výsledky, spadla mi čelist až na zem. Jsem z celé té situace naštvaný a frustrovaný,“ uvedl mladý génius pro deník The Telegraph.

23. března 2023 v 14:00 Čas čtení 4:16 Harvard, Yale nebo Oxford. Kolik stojí školné a studentský život na elitních univerzitách? (Infografika) Harvard, Yale nebo Oxford. Kolik stojí školné a studentský život na elitních univerzitách? (Infografika)

Nejvíce absurdní částí celého příběhu je však důvod Jackova nepřijetí. Přijímací komise totiž ztratila jeden list z přijímacího testu a zbývající výsledky tak údajně musela sama dopočítat.

Zkušenost z Oxfordu však mladíka v další studijní dráze nezastavila a Jack se nyní připravuje na studium na univerzitě ve Warwicku, kde se nachází třetí nejlepší matematické pracoviště ve Velké Británii.

Domů
Sdílet
Diskuse