Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
27. září 2023 v 8:41
Čas čtení 0:39

Volby na Slovensku: V září by vyhrál Smer-SD, následují Progresívne Slovensko a Hlas-SD

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Volby na Slovensku: V září by vyhrál Smer-SD, následují Progresívne Slovensko a Hlas-SD
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Volby do Národní rady (NR) SR by v září vyhrál Smer-SD se ziskem 20,6 procenta hlasů. Následuje hnutí Progresívne Slovensko (PS) s 19,8 procenta a Hlas-SD s 11,9 procenta. Vyplývá to z průzkumu agentury Ipsos pro Deník N, informuje TASR.

Do parlamentu by se dostaly i koalice OĽANO a priatelia, Za ľudí a Kresťanská únia (8,2 procenta), která ke vstupu do parlamentu potřebuje nejméně sedm procent. Následuje Republika (7,6 procenta) a SaS se ziskem sedm procent hlasů. Do parlamentu by se dostalo i KDH (5,9 procenta) a SNS (5,7 procenta).

23. září 2023 v 15:00 Čas čtení 0:37 Slovenský volební bizár: Šéf strany slibuje služební krávu pro každého Slováka a Slovenku Slovenský volební bizár: Šéf strany slibuje služební krávu pro každého Slováka a Slovenku

Před branami parlamentu by zůstali Sme rodina se ziskem čtyř procent, Alianca –⁠ Szövetség (3,4 procenta), Demokrati (3,3 procenta), Kotlebovci –⁠ ĽS Naše Slovensko (1,6 procenta). Méně než jedno procento by měli Modrí, Most Híd (0,6 procenta) a Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana (0,1 procenta). Zbývající strany by získaly celkem 0,4 procenta hlasů.

Smer-SD by získal v parlamentu 36 mandátů, PS 34. Hlas by měl 21 poslanců, koalice OĽANO a priatelia 14 a Republika 13. SaS by získala 12 křesel, SNS a KDH shodně po deseti mandátech. Průzkum byl proveden na reprezentativním vzorku 1000 respondentů 22. až 25. září.

13. září 2023 v 10:14 Čas čtení 0:53 VIDEO: Slovenský expremiér se porval s Ficovým ministrem. Koukej na řežbu z divokého Východu VIDEO: Slovenský expremiér se porval s Ficovým ministrem. Koukej na řežbu z divokého Východu

Parlamentní volby na Slovensku jsou plánovány na sobotu 30. září 2023.

Domů
Sdílet
Diskuse