Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
23. září 2023 v 15:00
Čas čtení 0:37

Slovenský volební bizár: Šéf strany slibuje služební krávu pro každého Slováka a Slovenku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenský volební bizár: Šéf strany slibuje služební krávu pro každého Slováka a Slovenku
Zdroj: Unsplash/Kristyn Lapp/volně k užití

S velmi neobvyklým předvolebním slibem přišel předseda slovenské strany Princip Mikuláš Vareha. Podle jeho představ by měl mít každý, kdo projeví zájem, právo na služební krávu.

Vareha svůj slib vypustil do světa prostřednictvím videa, které nyní koluje na sociálních sítích. „Kráva bude služební, protože nebude jeho, ale dostane ji v uvozovkách jako dar. Bude buď firemní, nebo obecní, nebo státní. Každá práce bude jeho, dělá to ve svém volnu a nadojené mléko je jeho,“ specifikuje svůj slib Vareha.

Podle jeho slov by se na slovenském venkově mohl objevit až milion služebních krav, pokud by se návrh podařilo sladit s veřejnými finančními prostředky. Stát by tyto krávy měl nakoupit, opatřit krmivo či zařídit veterinární péči. Podle předsedy by zavedení služebních krav umožnilo Slovensku stát se soběstačným státem v oblasti hovězího masa.

13. září 2023 v 10:14 Čas čtení 0:53 VIDEO: Slovenský expremiér se porval s Ficovým ministrem. Koukej na řežbu z divokého Východu VIDEO: Slovenský expremiér se porval s Ficovým ministrem. Koukej na řežbu z divokého Východu

Mikuláš Vareha je znám především jako „král Zemplínu“. Jak upozornil server Novinky.cz, Vareha byl v minulosti odsouzen za daňové podvody ve výši téměř 60 milionů eur. Ve vězení si odseděl devět let. Jedním z cílů strany Princip má být chránit zájmy romské menšiny. 

14. září 2023 v 13:52 Čas čtení 0:48 VIDEO: Další předvolební rvačka na Slovensku. Na vesnické akci se popral kandidát SaS, skončil v bezvědomí se zakrvácenou hlavou VIDEO: Další předvolební rvačka na Slovensku. Na vesnické akci se popral kandidát SaS, skončil v bezvědomí se zakrvácenou hlavou
Domů
Sdílet
Diskuse