Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková TASR
27. září 2023 11:22
Čas čtení 0:50

VIDEO: Ohnivé peklo na svatbě v Iráku. Tragický požár si vyžádal přes 100 obětí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Ohnivé peklo na svatbě v Iráku. Tragický požár si vyžádal přes 100 obětí
Zdroj: TASR

Požár, který vypukl během svatební hostiny v severoiráckém městě Hamdáníja v provincii Ninive, si vyžádal více než 100 obětí. Počet zraněných přesáhl 150. Budova, ve které se tragédie odehrála, byla z vysoce hořlavých a zakázaných materiálů.

Podle hasičů jde o předčasnou bilanci požáru. Záchranné sbory nadále pokračují v pátrání po přeživších v troskách objektu. Požár měl vypuknout v hlavním sále poté, co byly u příležitosti oslavy zapáleny ohňostroje. To potvrzují i videa zachycující vznik požáru, která se po události objevila na sociálních sítích. 

27. září 2023 7:02 Čas čtení 0:36 V pátek startuje největší festival architektury u nás. Zdarma ti nabízí až 450 akcí po celém Česku V pátek startuje největší festival architektury u nás. Zdarma ti nabízí až 450 akcí po celém Česku

Z předběžných informací, které s odkazem na irácká média zveřejnila TASR, vyplývá, že budova, ve které se svatební hostina odehrávala, byla vyrobena z vysoce hořlavých materiálů, jejichž přítomnost přispěla k rychlému rozšíření požáru a následnému zhroucení budovy. Užívání takových materiálů je přitom v zemi zakázáno. 

Zatím není jasné, zda mezi oběťmi byli i nevěsta a ženich. Irácký premiér Muhammad Súdání vyzval úřady, aby „zmobilizovaly veškeré úsilí“ a poskytly pomoc těm, které tragická událost postihla. Kromě toho nařídil i vyšetřování události. Informuje o tom Česká televize

Domů
Sdílet
Diskuse