Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
27. září 2023 7:02
Čas čtení 0:36

V pátek startuje největší festival architektury u nás. Zdarma ti nabízí až 450 akcí po celém Česku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V pátek startuje největší festival architektury u nás. Zdarma ti nabízí až 450 akcí po celém Česku
Zdroj: Den Architektury

Návštěvnictvo bude moci zavítat do běžně nepřístupných budov a zúčastnit se architektonických procházek či cyklovyjížděk.

Mottem letošního ročníku je „Objev konstrukce“. Organizátoři se letos zaměřili na neobvyklá konstrukční řešení, která stojí za pozornost. Program provede návštěvníky nejrůznějšími architektonickými styly, od baroka přes funkcionalismus a brutalismus až po současnost.

20. července 2023 6:00 Čas čtení 4:57 Praha si dočasné využití prázdných domů nepřeje – přitáhlo by pozornost k problému, říká kolektiv Public Space Lab Praha si dočasné využití prázdných domů nepřeje – přitáhlo by pozornost k problému, říká kolektiv Public Space Lab

Program zahrnuje také připomínku slavného architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela, od jehož smrti letos uplyne 300 let. Návštěvníci se mohou vydat také po stopách Karla Pragera, jednoho z nejvýznamnějších představitelů poválečné architektury u nás, který se narodil přesně před 100 lety.

Architektura Karla Pragera.
Architektura Karla Pragera. Zdroj: Den Architektury / Viktor Mácha, MFF UK


Cílem pořadatelů je upozornit na kvalitní architekturu u nás a představovat ji v širších souvislostech. Organizátoři kladou důraz především na poválečnou a současnou architekturu. 

Více informací najdeš na webu www.denarchitektury.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse