Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
19. října 2023 10:14
Čas čtení 1:12

RegioJet přidal nové vlakové spoje do zahraničí. Na palubě si dáš lívance i dýňovou polévku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
RegioJet přidal nové vlakové spoje do zahraničí. Na palubě si dáš lívance i dýňovou polévku
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Společnost RegioJet, která provozuje železniční a autobusovou dopravu, od října navýšila počet vlakových spojů mezi Prahou a Bratislavou. Doteď na trase jezdily tři páry spojů, nově jede ještě jeden spoj navíc. Příští rok otevře linku z Prahy do Berlína.

Nový spoj z Prahy vyjíždí odpoledne v 17:15, ze slovenského hlavního města jezdí ráno v 6:21. Společnost o novém jízdním řádu informovala v tiskové zprávě spolu s informací, že zahájila předprodej vlakových jízdenek na všechny vnitrostátní i mezinárodní linky až do března příštího roku.

18. října 2023 16:22 Čas čtení 1:28 Falešná Scarlett Johansson okradla muže z Prahy o tisíce dolarů. Slibovala mu, že na šmelině vydělá Falešná Scarlett Johansson okradla muže z Prahy o tisíce dolarů. Slibovala mu, že na šmelině vydělá

Do Brna každou půlhodinu

Mezi Prahou a Brnem má RegioJet deset párů spojů denně, přičemž jejich cílová či výchozí stanice je Bratislava, Vídeň či Budapešť, v jednom případě Žilina. Nabídka železničního spojení mezi Brnem a Prahou tak dále narostla a přes den vlaky jezdí každou půlhodinu, protože České dráhy provozují své spoje v hodinovém intervalu a RegioJet až na výjimky taktéž.

Již v červenci RegioJet zvýšil ze dvou na tři také počet spojů mezi Prahou a Košicemi, jeden spoj je noční. Posílení zůstane i v novém jízdním řádu. 

Trasa do Berlína zatím není jasná

Na lince Praha–Berlín hledá dopravce se správci železniční infrastruktury konkrétní trasy. „Na lince očekáváme poskytování stejných služeb, jaké máme ve vlacích nyní. Spuštění je v plánu během roku 2024,“ řekl finanční ředitel RegioJet Petr Kohoutek. Na trase z Prahy do Berlína nyní jezdí vlaky Českých drah ve spolupráci s Deutsche Bahn.

RegioJet také připravuje rozšíření spoje mezi německým Hannoverem a polsko-ukrajinskou hranicí, město Přemyšl funguje jako přestupní uzel pro dopravu dále na Ukrajinu a dnes sem přijíždějí vlaky z Prahy.

Nové menu

Od 21. září je pro cestující připraveno na palubách vlaků také nové menu. Jedním z hlavních lákadel jsou vynikající lívance s tvarohovým krémem a nutellou, které se okamžitě staly hitem. Pro milovníky italské kuchyně přibyly noky s bazalkovým pestem. V nabídce je také wrap caprese a podzimní dýňová polévka. Do menu se vrátil salát s ovčím sýrem a nabídku doplnily také nové sushi sety, které patří k nejoblíbenějším produktům vůbec. Do nápojové nabídky přibyla nová vína a míchaný drink gin & tonic.

Domů
Sdílet
Diskuse