Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
21. října 2023 17:00
Čas čtení 1:12

Množme se a milujme se, poradil lidovec Philipp svým spolustraníkům. Jurečka na konferenci slíbil daňové prázdniny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Množme se a milujme se, poradil lidovec Philipp svým spolustraníkům. Jurečka na konferenci slíbil daňové prázdniny
Zdroj: KDU-ČSL

Členové KDU-ČSL na sobotní programové konferenci představili své priority, kterými chtějí v příštích letech oslovit voliče. Zajímavou výzvou přispěl k debatě poslanec Tom Philipp, jenž své spolustraníky vyzval, aby nepili jako duha, množili se a milovali.

Philipp svá slova přednesl v rámci projevu, ve kterém představoval, jak má v roce 2030 vypadat české zdravotnictví. Jedním ze základních pilířů systému má být prevence, informoval server Novinky.cz.

„Jako lékaři mi dovolte nevyžádanou radu. Jestli se někdo chce dožít vysokého věku ve zdraví, musí se držet pár pravidel. Nesmíte pít alkohol jako duhy, kouřit jako fabriky a musíte trošku sportovat. Denně udělat aspoň osm tisíc svižných kroků,“ řekl Philip svým spolustraníkům.

Ve svém projevu se věnoval také tématu stárnutí populace. „Jestli chceme, aby v roce 2050 tady nebyl jeden důchodce na jednoho pracujícího, tak si musíme dát základní heslo – milujte se a množte se,“ uvedl s tím, že množit se je nutné co nejdříve, neboť jen zdraví a mladí lidé mohou mít zdravé potomstvo. 

21. října 2023 14:54 Čas čtení 0:16 Brňan pod vlivem návykových látek házel odpad z okna. Na chodníku přistála i židle Brňan pod vlivem návykových látek házel odpad z okna. Na chodníku přistála i židle

Moderní historie místo přesliček a plavuní 

Jedním z témat programové konference bylo také školství. Předseda strany Marian Jurečka podle serveru iDnes.cz uvedl jako jeden z nedostatků ten, že české školy dokážou dětem předat informace o přesličkách a plavuních, ale mnozí z žáků nedokáží přesně určit, co se stalo v Československu v srpnu roku 1968. 

Marian Jurečka
Zdroj: KDU-ČSL

Lidovci se na své konferenci věnovali také migraci. Podle europoslance za KDU-ČSL Tomáše Zdechovského nezvládá Evropská unie aktuální migrační krizi. Důkazem toho je podle něj situace na italském ostrově Lampedusa, kam míří nejvíce migrantů. „Nemůžeme pomáhat pašerákům zlepšit jejich byznys. A to je byznys, který my jako lidovci nechceme podporovat,“ uvedl Zdechovský.

Zálohy na PET lahve i daňové prázdniny

Lidovci se chtějí věnovat také tématu životního prostředí. Více by chtěli využívat systém vracení obalů a jejich opětovného využití. Strana podporuje systém záloh, který by měl nově platit i pro plechovky a PET lahve.

Předseda strany Jurečka dále uvedl, že strana chce rozvíjet daňovou podporu rodin, které mají tři a více dětí. Těch je v populaci přibližně deset procent. Jedním z kroků by měly být daňové prázdniny.

Domů
Sdílet
Diskuse