Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
2. listopadu 2023 12:14
Čas čtení 1:04

V kapsách drogy a peněženka plná prašulí. Cizinec se snažil uplatit policii, nabízel pořádný balík

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V kapsách drogy a peněženka plná prašulí. Cizinec se snažil uplatit policii, nabízel pořádný balík
Zdroj: Policie ČR/volně k použití

Neber úplatky, neber úplatky, nebo se z toho zblázníš! Cizinec asi neznal českou klasiku Jáchyme, hoď ho do stroje...

Pražští policisté v úterý večer zastavili v Praze 3 vozidlo k běžné kontrole, ze které se však vyklubal zajímavý případ. Silniční kontrola proběhla v pořádku, policie ale u spolujezdce zjistila, že je na území Česka veden jako nežádoucí osoba. Při ohledání u něj našla velké množství drog – pervitin, extázi, LSD – a kromě toho i pořádný balík peněz. Právě peníze cizinec hlídce nabízel výměnou za svou svobodu.

Milion korun v různých měnách

„Policisté z místního oddělení Žižkov se rozhodli v úterý krátce před devátou hodinou večer v Táboritské ulici v Praze 3 zastavit a zkontrolovat vozidlo, ve kterém cestovaly dvě osoby. U řidiče policisté provedli silniční kontrolu, kdy bylo vše v pořádku, ale u spolujezdce policisté lustrací zjistili, že se jedná o osobu, která je na území České republiky vedená jako nežádoucí,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

2. listopadu 2023 11:20 Čas čtení 0:56 Požár v Letovicích: Hořelo v průmyslovém areálu, obyvatelstvu je doporučeno nevětrat Požár v Letovicích: Hořelo v průmyslovém areálu, obyvatelstvu je doporučeno nevětrat

Při prohlídce policisté následně nalezli téměř 300 gramů pervitinu, 11 gramů extáze, látku LSD, několik desítek prázdných sáčků určených na distribuci drog, dvě váhy a více než jeden milion hotovosti v různých měnách.

drogy
Zdroj: Policie ČR

Policejní hlídka cizince omezila na svobodě a převedla jej na policejní služebnu. Tam se zadržený pokoušel policisty uplatit. Za svou svobodu jim nabízel 600 tisíc korun. Policisté však neváhali a cizince upozornili, že se jedná o trestný čin podplácení. Muž však úplatek nabízel dál.

28. října 2023 11:00 Čas čtení 5:47 Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou Vražda, předávkování i nemoc: Těchto 10 herců a hereček zemřelo ještě před třicítkou

„Kriminalisté třiačtyřicetiletého cizince obvinili ze spáchání trestných činů podplácení a nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za což mu v případě prokázání viny hrozí až desetiletý pobyt, jelikož byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již soudně trestán. Muž je v současné chvíli stíhán vazebně,“ dodala Siřišťová.

Domů
Sdílet
Diskuse