Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
20. listopadu 2023 v 10:02
Čas čtení 0:41

Zemřela Zdena Hadrbolcová. Známé hvězdě z Ulice bylo 86 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Představitelka Růženky ze seriálu Ulice a tvář nespočtu dalších českých filmů zemřela poté, co poslední týdny po mozkové příhodě strávila v pečovatelském zařízení.

Tento týden začíná velmi smutnou zprávou. Ve věku 86 let zemřela známá česká herečka Zdena Hadrbolcová. Zprávu přinesl server Blesk.cz. Hvězda řady filmů, seriálů, ale také divadelních představení prožila nedávno mozkovou příhodu, od té doby vyžadovala celodenní péči, a byla proto přesunuta do speciálního pečovatelského zařízení Domov třetího věku.

Zdena Hadrbolcová v seriálu Ulice.
Zdena Hadrbolcová v seriálu Ulice. Zdroj: TV Nova

Hadrbolcová se narodila 13. července 1937. Vystudovala francouzské gymnázium a poté nastoupila na DAMU. V ročníku byla s dalšími hereckými hvězdami, jako například Ninou Divíškovou nebo Libuší Švormovou. Po absolvování nastoupila do Divadla S. K. Neumana (dnes Divadlo pod Palmovkou), kde vydržela 30 let.

20. listopadu 2023 v 9:46 Čas čtení 0:48 Zemřela bývalá první dáma USA. Rosalynn Carter bylo 96 let Zemřela bývalá první dáma USA. Rosalynn Carter bylo 96 let

Ačkoliv se často ve filmech a seriálech objevovala v roli maminek, samotná si děti nepřála. „Byla to moje volba. Nikdy jsem děti nechtěla, což neznamená, že bych je neměla ráda. Naopak k nim chovám něžné city, ale nikdy jsem si neuměla představit, že bych měla svoje vlastní,“ uvedla herečka v minulosti časopisu Sedmička

Mezi její nejslavnější filmy patří klasiky Už zase skáču přes kaluže, Páni kluci, Návrat idiota či František je děvkař. Kromě Ulice se objevovala také v seriálu Létající Čestmír.

Domů
Sdílet
Diskuse