Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Vondráková
28. listopadu 2023 11:16
Čas čtení 0:30

Brzo budeš mít občanku v mobilu! Jaké změny přinese tahle aplikace?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brzo budeš mít občanku v mobilu! Jaké změny přinese tahle aplikace?
Zdroj: Pexels/k volnému použití

Byla spuštěna nová verze Portálu občana. Měla by být jednodušší a přívětivější.

Nová aktualizace zatím zdokonaluje již dříve dostupné funkce. Jedná se například o výpisy z rejstříků, propojení datových schránek nebo upozornění na platnost průkazů. Ty jsou nově dostupné ihned po přihlášení na hlavní stránce.

Portál je tak přehlednější a uživatelsky jednodušší. Od nového roku také předpokládá spuštění správy eDokladů. Uživatelé tak budou mít digitální občanku dostupnou kdekoliv. O změnách informoval předseda Pirátů Ivan Bartoš na svém facebooku.

Portál občana je funkční od dubna tohoto roku. Jedná se o internetový profil, díky kterému lze spravovat doklady, elektronicky komunikovat s úřady nebo založit datovou schránku. Přihlásit se do něj lze pomocí Identity občana nebo datové schránky.

28. listopadu 2023 9:57 Čas čtení 1:43 „To není hala, ale orientální přístřešek.“ Internet se baví novým návrhem hlavního nádraží v Praze „To není hala, ale orientální přístřešek.“ Internet se baví novým návrhem hlavního nádraží v Praze

Na přelomu roku by měla být spuštěna také nová mobilní aplikace, která má nahradit tu aktuální. Nejnovější aktualizace je momentálně dostupná jen přes webové stránky.

Domů
Sdílet
Diskuse