Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
2. prosince 2023 v 10:16
Čas čtení 0:33

Sníh a nehoda komplikují dopravu na D1. Vznikla už 20kilometrová kolona

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sníh a nehoda komplikují dopravu na D1. Vznikla už 20kilometrová kolona
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Na 97. kilometru hlavní dálnice Česka je ve směru na Brno 20kilometrová kolona. Zpomalení dopravy je následkem nehody nákladního vozidla. Situaci komplikuje i extrémní sněžení na jihu Čech.

K nehodě došlo po páté hodině ranní, obešla se bez zranění. „Problémy na D1 stále trvají a ještě se zhoršují. Kolona na Brno měří zhruba 20 km. Situaci komplikují neukáznění řidiči kamionů, kteří blokují i levý jízdní pruh. Potíže tak mají odtahové služby i silničáři,“ uvedla v půl deváté Policie ČR na platformě X

Kalamitní stav

Komplikace přichází také kvůli počasí, které na Vysočině momentálně převládá. Český hydrometeorologický ústav ráno zpřísnil výstrahu na jihu Čech. Obyvatelé Jihočeského kraje a Vysočiny mohou i nadále očekávat extrémní sněhovou pokrývku. Jihočeský kraj kvůli tomu v sobotu vyhlásil kalamitní stav. O počasí jsme více psali zde.

2. prosince 2023 v 7:57 Čas čtení 1:18 Česko přes noc zasypal sníh, někde napadlo až 75 centimetrů. Doprava kolabuje, hrozí kalamita Česko přes noc zasypal sníh, někde napadlo až 75 centimetrů. Doprava kolabuje, hrozí kalamita
Domů
Sdílet
Diskuse