Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
8. prosince 2023 15:57
Čas čtení 0:27

Zásilkovna varuje před novým typem podvodu. Na co bys měl*a dávat pozor?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Zásilkovna varuje před novým typem podvodu. Na co bys měl*a dávat pozor?
Zdroj: Zásilkovna

Před Vánoci se internet hemží internetovými podvody, a tak není divu, že se objevil další nový způsob phishingu. Jedná se o e-maily navázané na společnost Zásilkovna. Jak poznáš, že se jedná o podvod?

Novinka v podvodných e-mailech vypadá jako e-mail od Zásilkovny, jejímž obsahem je podvodná webová stránka. Zákazník obdrží odkaz na zadání přístupových údajů do aplikace banky, elektronického bankovnictví nebo údajů o platební kartě –⁠ a peníze jsou pryč.

Jak ale poznáš, že se nejedná o oficiální e-mail, nýbrž o podvod? V podvodných e-mailech se vyskytují nesmyslné věty nebo chyby, jako jsou špatná velká a malá písmena. E-mail zároveň nechodí z oficiální adresy Zásilkovny ([email protected]), nýbrž od podezřelého odesílatele, jehož adresa se skládá například z náhodných čísel a písmen.

8. prosince 2023 13:24 Čas čtení 0:39 S Raiffeisenbank teď útratu snadno rozdělíš mezi více lidí. Jaké další novinky přináší mobilní appka? S Raiffeisenbank teď útratu snadno rozdělíš mezi více lidí. Jaké další novinky přináší mobilní appka?

Buď obezřetný*obezřetná, když někam zadáváš své platební údaje, a dávej si pozor, kam klikáš. Teď před Vánoci jsou podvodníci všude, protože poptávka po zboží kvůli nakupovaným dárkům vzrostla.

Domů
Sdílet
Diskuse