Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
11. prosince 2023 8:44
Čas čtení 0:41

Orbán se setkal se Zelenským. Jednali spolu o možném vstupu Ukrajiny do EU

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Orbán se setkal se Zelenským. Jednali spolu o možném vstupu Ukrajiny do EU
Zdroj: TASR/AP

Podle Zelenského byl rozhovor s Orbánem upřímný a týkal se evropských záležitostí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondělí večer označil svůj rozhovor s maďarským premiérem Viktorem Orbánem za maximálně upřímný. Oba lídři se setkali v neděli v Buenos Aires u příležitosti inaugurace nového argentinského prezidenta Javiera Mileie.

10. prosince 2023 16:39 Čas čtení 0:41 Elon Musk vrátí účet na X známému dezinformátorovi. Rozhodli o tom uživatelé svými hlasy Elon Musk vrátí účet na X známému dezinformátorovi. Rozhodli o tom uživatelé svými hlasy

„Rozhovor byl maximálně upřímný – a samozřejmě se týkal našich evropských záležitostí,“ uvedl Zelenskyj ve videozprávě zveřejněné na sociální síti.

„Maďarský premiér naznačil, že členské státy EU o této otázce neustále diskutují,“ řekl po jednání Orbánův mluvčí Bertalan Havasi s odkazem na vstup Ukrajiny do Evropské unie.


Video zveřejněné na YouTube zachytilo Zelenského a Orbána, jak spolu v budově argentinského parlamentu hovoří asi 20 sekund. Rozhovor se uskutečnil před nadcházejícím summitem EU, na kterém bude rozhodnuto o zahájení přístupových jednání Ukrajiny do EU. Orbán opakovaně prohlásil, že zahájení přístupových rozhovorů s Ukrajinou prozatím odmítá, připomíná agentura Reuters. 

Anketa:
Jsi pro vstup Ukrajiny do EU?
Ano, už tam dávno měla být.
Jen v případě, že splní všechny podmínky.
Ne.
Ano, už tam dávno měla být.
18 %
294 Hlasů
Jen v případě, že splní všechny podmínky.
20 %
331 Hlasů
Ne.
62 %
1002 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse