Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Jarůšek
23. prosince 2023 16:21
Čas čtení 0:57

Na instagramu „žertoval“ o střelbě v Praze, před policií se bojí a vymlouvá. Teď má zaděláno na problém

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na instagramu „žertoval“ o střelbě v Praze, před policií se bojí a vymlouvá. Teď má zaděláno na problém
Zdroj: Policie ČR

Čtvrteční útok na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy si vyžádal 14 obětí, i přesto se však najdou tací, kteří o tragické události „žertují“. A když se o ně začne zajímat policie, humor je hodně rychle přejde.

Policie ČR na síti X v sobotu odpoledne sdílela dva záběry z instagramového účtu, jehož uživatel na svá stories po útoku v Praze přidal fotografii zbraně a napsal k ní „my turn“, tedy v překladu „teď jsem na řadě já“. Jenže to netrvalo dlouho a v dalším příspěvku napsal, že šlo jen o „blbou srandu“, a omlouval se.

„Nebylo to myšleno vážně, a hlavně jsem to dal do příběhu bez kontextu, kdyby náhodou z toho byl problém. Není to ani opravdová zbraň, byla to airsoft,“ vymlouval se. Už ale bylo pozdě. Dotyčný je totiž podezřelý ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

22. prosince 2023 13:52 Čas čtení 0:38 VIDEO: Takto policie zadržela člověka, který se chtěl inspirovat střelcem z Prahy VIDEO: Takto policie zadržela člověka, který se chtěl inspirovat střelcem z Prahy

„Začalo to fotkou zbraně s textem ‚my turn‘, pokračovalo výmluvou, že se jednalo o humor, a dnes to skončilo sdělením podezření ze spáchání přečinu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. To vše v režii sokolovských kriminalistů,“ uvedla policie.

Policisté zároveň apelují na ostatní, že v této době bychom měli myslet na rodiny obětí a podobné „žerty“ by měly jít stranou. „Pojďme si prosím říct, že v tuto dobu opravdu není na takový ‚humor‘ prostor. Mysleme na pozůstalé,“ dodává policie.

Domů
Sdílet
Diskuse