Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
22. prosince 2023 v 13:52
Čas čtení 0:38

VIDEO: Takto policie zadržela člověka, který se chtěl inspirovat střelcem z Prahy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Takto policie zadržela člověka, který se chtěl inspirovat střelcem z Prahy
Zdroj: Policie ČR

Policie v noci na dnešek zaznamenala telefonní hovor s výhrůžkou od člověka, který prohlásil, že si bere příklad ze střelce na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Policisté do rána zjistili totožnost volajícího a zajistili ho, řekl na tiskové konferenci ke čtvrteční střelbě na filozofické fakultě ředitel pražské policie Petr Matějček.

Podrobnosti o incidentu pak policie zveřejnila na sociální síti X.

Telefonát s výhrůžkou od člověka, který řekl, že si bere ze střelce z filozofické fakulty příklad a chce střílet po lidech, policie zaznamenala v pátek kolem 00:30. Do ranních hodin byl ztotožněn a zajištěn, řekl Matějček.

Matějček varoval, že případ může vzbudit v některých spoluobčanech emoce a někteří si z něj mohou vzít příklad.

Policie zároveň doporučila, aby veřejnost čerpala informace ke střelbě z oficiálních sdělení policie nebo ministerstva vnitra, na sociálních sítích podle ní kolují dezinformace a falešné informace.

Domů
Sdílet
Diskuse