Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
31. prosince 2023 v 15:38
Čas čtení 1:14

Počasí v prvním týdnu roku 2024: Teploty budou jako na houpačce, přidá se i déšť

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí v prvním týdnu roku 2024: Teploty budou jako na houpačce, přidá se i déšť
Zdroj: Freepik/@ wavebreakmedia_micro/volně k užití

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Silvestr a Nový rok budou podle ČHMÚ oproti Vánocům chladnější, přesto budou nadprůměrně teplé s teplotou kolem pěti stupňů Celsia. Jaký bude první den nového roku a následující nesváteční dny?

Pondělí, tedy první den roku 2024, nás uvítá zataženou až oblačnou oblohou, od západu přechodně deštěm. Během dne by od západu mohlo být i polojasno, přeháňky ale budou místy zůstávat. V polohách nad 700 metrů by mohly být i sněhové. V noci se budou teploty pohybovat mezi čtyřmi stupni Celsia až nulou, přes den vystoupají maximálně k osmi stupňům.

30. prosince 2023 v 10:43 Čas čtení 0:52 V Praze platí do odvolání povodňová bdělost. Hrozí vzestupy hladin řek, upozorňují meteorologové V Praze platí do odvolání povodňová bdělost. Hrozí vzestupy hladin řek, upozorňují meteorologové

Nesváteční úterý bude zatažené, jen na východě zpočátku polojasné. Od západu přijde místy déšť nebo přeháňky. „Zpočátku nad 700 metrů, v severovýchodní polovině území nad 500 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové. Během dne sněhové srážky na celém území, postupně jen v polohách nad 1200 metrů. V Čechách na horách srážky i vydatné,“ uvádí ve své týdenní predikci ČHMÚ. V noci by mohly teploty klesnout pod bod mrazu, přes den se budou pohybovat v rozmezí od tří do sedmi stupňů Celsia.

Středa nepřinese, co se týče oblohy, výrazné změny. Bude zataženo až oblačno, občas déšť nebo přeháňky, na horách vydatnější, smíšené nebo sněhové. Uprostřed týdne se ale mírně oteplí. Během dne můžeme čekat 7 až 11 stupňů Celsia.

29. prosince 2023 v 7:00 Čas čtení 4:53 Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít? Vybrali jsme 15 nejočekávanějších seriálů roku 2024: Co si kromě Rodu draka nesmíš nechat ujít?

I ve čtvrtek by mohla rtuť teploměru během dne atakovat deset stupňů Celsia. Sluníčka se ale opět nedočkáme. Bude oblačno až zataženo, místy postupně ojediněle déšť nebo přeháňky, v polohách nad 900 metrů smíšené nebo sněhové. Podobně bude také v pátek – nejvyšší denní teploty budou dosahovat čtyř až osmi stupňů a bude zataženo, ojediněle přijde déšť nebo přeháňky.

A jaký bude první víkend roku 2024? Ten přinese ochlazení. Nejprve budou teploty během dne dosahovat tří až sedmi stupňů, postupně ale bude jen minus tři až plus jeden stupeň Celsia. V noci zůstane rtuť pod bodem mrazu. Ani sluníčko nečekej, většinu území zasáhne občasný déšť nebo přeháňky.

Domů
Sdílet
Diskuse