Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ilona Hobzová
1. ledna 2024 11:59
Čas čtení 1:13

Silvestr z pohledu policie a hasičů: Pád z vyšehradské skály nebo smrt opilého muže pod bagrem

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Silvestr z pohledu policie a hasičů: Pád z vyšehradské skály nebo smrt opilého muže pod bagrem
Zdroj: Pexels / cottonbro / volně k použití / Refresher

Policie nejčastěji vyjížděla řešit domácí spory, rušení nočního klidu a drobné šarvátky.

Podle vyjádření Policie ČR byly novoroční oslavy jedněmi z těch klidnějších. I tak došlo k tragickému úmrtí. Opilý muž v jižních Čechách se rozhodl řídit bagr, převrátil jej a bohužel pod ním zemřel. Policie o tom informovala na sociální síti X.

„Nejčastěji jsme vyjížděli řešit domácí spory, rušení nočního klidu a drobné šarvátky. Několikrát jsme také asistovali hasičskému záchrannému sboru u zahoření zábavné pyrotechniky,“ doplnila PČR.

Méně výjezdů měli i hasiči

V hlavním městě přijali policisté v průběhu oslav na tísňovou linku bezmála tisíc volání. Nejčastěji se jednalo o oznámení použití pyrotechniky v místě, kde to zakazuje vyhláška, dále byly oznamovány drobné požáry košů a kontejnerů.

„Policisté v průběhu noci řešili několik potyček jak v centru města, tak v domácnostech mezi příbuznými a známými. Dále zasahovali při pádu muže, který vlastní chybou spadl z vyšehradské skály, nebo se jim podařilo zadržet muže, který se po půlnoci vloupal na benzínovou čerpací stanici v Černokostelecké ulici,“ uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová.

1. ledna 2024 9:10 Čas čtení 2:06 Novoroční přání ze světa politiky: Hřib si zahrál na Mrazíka, Nacher si udělal legraci sám ze sebe Novoroční přání ze světa politiky: Hřib si zahrál na Mrazíka, Nacher si udělal legraci sám ze sebe

„Celkem bylo v průběhu noci omezeno na osobní svobodě devět osob, které se účastnily potyček na Václavském náměstí a v jeho okolí, dále policisté řešili bezmála sedmdesát přestupků, z nichž byla drtivá většina spojena se zákazem odpalování pyrotechniky,“ doplnila.

Pro hasiče byly silvestrovské oslavy nejrušnější po půlnoci. „Od 20 do 6 hodin jsme vyjížděli ke 260 požárům, což je méně než v loňském roce (287). Největší nárůst výjezdů jsme zaznamenali mezi půlnocí a první hodinou ranní,“ uvedli na X. Nejčastěji se jednalo o požáry odpadkových košů či kontejnerů, hořely také zbytky od pyrotechniky. Ohlašovány byly i požáry porostů, příčinou byla opět pyrotechnika.

Domů
Sdílet
Diskuse