Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
9. ledna 2024 12:41
Čas čtení 0:51

Stávka německých strojvedoucích ovlivní i dopravu v Česku. Toto jsou zásadní změny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Stávka německých strojvedoucích ovlivní i dopravu v Česku. Toto jsou zásadní změny
Zdroj: TASR/AP

Němečtí strojvedoucí budou od úterního večera až do pátku stávkovat za vyšší mzdy. Protest pravděpodobně výrazně naruší železniční dopravu, dotkne se i mnoha spojů s Českem.

Ve středu a ve čtvrtek budou vlaky EC 178, EC 176, EC 174, EC 378 a EC 170, spojující Prahu s Berlínem, neobvykle ukončeny již v Drážďanech. Stejně tomu bude také v případě vlaku EC 172 z Budapešti do Hamburku. Omezení se týká také nočního vlaku EC 458, spojujícího Prahu se švýcarským Curychem. Spoj bude netradičně ukončen již v Děčíně. České dráhy na svém webu upozorňují, že náhradní doprava není z kapacitních důvodů zajištěna. 

To samé se týká spojů v opačných směrech. Všechny vlaky mířící do Německa budou navíc tvořeny náhradními soupravami s nižší kapacitou. V soupravách nebudou řazeny restaurační vozy či vozy určené pro přepravu kol. 

Přehled všech omezení souvisejících se stávkou najdeš přehledně na webu Českých drah.

24. října 2023 7:30 Čas čtení 1:48 Ženy a nebinární osoby na Islandu budou celý den stávkovat. Pracovat nebudou ani doma Ženy a nebinární osoby na Islandu budou celý den stávkovat. Pracovat nebudou ani doma

Stávku možná zruší soud 

Cílem stávkujících je dosáhnout zvýšení mezd. Německý dopravce Deutsche Bahn se podle serveru Novinky.cz snažil stávce na poslední chvíli zabránit u pracovního soudu. Ten jim však nevyhověl, společnost se proto obrátila na zemský soud, který by mohl vynést verdikt ještě během úterka. 

Domů
Sdílet
Diskuse