Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Tichý
10. ledna 2024 15:42
Čas čtení 0:31

Babiš se chystá koupit JZD, kde se natáčel film Vesničko má středisková

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Babiš se chystá koupit JZD, kde se natáčel film Vesničko má středisková
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Koncern Agrofert, který spadá do svěřenského fondu Andreje Babiše, má v plánu koupi zemědělské společnosti Neveklov. Do jejího majetku patří i „JZD“ v Křečovicích proslavené filmem Vesničko má středisková.

Jednotné zemědělské družstvo Mír Neveklov. Pokud ti tento název přijde povědomý, není to náhoda. Nejspíš ho znáš z kultovní komedie z 80. let Vesničko má středisková. Tento nápis se i po téměř čtyřiceti letech stále tyčí nad střediskem v Křečovicích – malé obci na Benešovsku, kde se komedie natáčela. 

Středisko v Křečovicích, kde pracoval hlavní hrdina filmu Ota Rákosník, spadá pod společnost Neveklov. Ta, zdá se, brzo změní majitele. Má ji totiž v plánu koupit expremiér Babiš vlastnící koncern Agrofert. Píšou o tom Seznam Zprávy.

Babiš tak dohromady se dvěma tisíci hektary obdělávané půdy na Benešovsku kupuje i kovovou bránu, která sloužila jako kulisa k filmu Vesničko má středisková. Na vrcholu této brány se nachází socialistická pěticípá hvězda rudé barvy, která u vstupu do areálu zůstala. I ta bude nově spadat do majetku Agrofertu.

Domů
Sdílet
Diskuse