Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Karolína Fejtová
15. ledna 2024 17:21
Čas čtení 0:42

VIDEO: Dezinformátoři hodili před Úřad vlády hnůj. Prý chtěli podpořit zemědělce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Dezinformátoři hodili před Úřad vlády hnůj. Prý chtěli podpořit zemědělce
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Dezinformátor Jakub Netík společně se svým kolegou Alešem Svobodou přijeli před Úřad vlády České republiky s osobním automobilem, za nímž měli připojený přívěsný vozík plný hnoje. Ten pak začali házet před Strakovu akademii. Na místě zakročili policisté.

Celé to natáčela a vysílala proruská televize TV Raptor. Dle dezinformátorů se jednalo o protestní akci na podporu českých a německých zemědělců.

Přestože Agrární komora ČR vyjádřila podporu protestům německých zemědělců proti plánovaným škrtům v dotacích a daňových úlevách, kterým podle ní čelí i farmáři v Česku, od Netíkovy události se ihned distancovala: „Akce před sídlem Úřadu vlády ČR proběhla bez vědomí či přímé podpory Agrární komory ČR, která zastupuje většinu tuzemských zemědělců.“

Netík byl nedávno odsouzen na patnáct měsíců odnětí svobody s podmínečným odkladem na tři roky za schvalování ruské agrese. Dezinformátor sdílel výroky, v nichž si přál, aby Putin okupoval Českou republiku. Zároveň byl vyšetřován kvůli vyhrožování členům vlády na demonstraci na Letné. Netík už před pár dny tvrdil, že shání fekální vůz, aby ho mohl přivézt ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi.

15. ledna 2024 12:31 Čas čtení 0:52 Jednání o korespondenční volbě se blíží. Proti novele jsou ANO a SPD Jednání o korespondenční volbě se blíží. Proti novele jsou ANO a SPD
Domů
Sdílet
Diskuse