Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
27. ledna 2024 12:04
Čas čtení 0:40

Taylor Swift zvažuje žalobu. Její falešné nahé fotky viděly miliony lidí

Kategorie:
Hudba
Uložit Uložené
Taylor Swift zvažuje žalobu. Její falešné nahé fotky viděly miliony lidí
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Americká zpěvačka Taylor Swift prohlásila, že je rozzuřená kvůli falešným nahým snímkům vytvořeným umělou inteligencí. Proti jejich autorům zvažuje podání žaloby.

Falešné pornografické fotografie zobrazující zpěvačku v explicitních pozicích v minulých dnech zaplavily internet. Správci sociální sítě X již dříve uvedli, že pracují na odstranění veškerých fotografií spojených s kauzou. Účet, který fotografie zveřejnil, již neexistuje, ve vyhledávači dokonce nelze vyhledat ani zpěvaččino jméno. Před smazáním fotografií ze sociálních sítí je stačily zhlédnout desítky milionů uživatelů. 

„O tom, zda budou podniknuty právní kroky, se teprve rozhoduje, ale jedna věc je jasná: tyto falešné snímky generované umělou inteligencí jsou urážlivé, zneužívající a byly vytvořeny bez Taylořina souhlasu a/nebo vědomí,“ řekl deníku Daily Mail zdroj ze zpěvaččina okolí. Podle deníku zveřejněné snímky rozzuřily kromě samotné zpěvačky také její rodinu a fanoušky. 

26. ledna 2024 17:38 Čas čtení 0:41 Nahá Taylor Swift. Internet zaplavily falešné fotky vytvořené umělou inteligencí Nahá Taylor Swift. Internet zaplavily falešné fotky vytvořené umělou inteligencí

Blíží se zákaz?

Podle britského deníku bylo na internetu jen v loňském roce celosvětově zveřejněno 143 tisíc nových deepfake videí. Toto číslo překonává všechny minulé roky dohromady. V americkém Kongresu se nedávno objevil návrh zákona, který by zveřejňování uměle vytvořených videí zakazoval. 

Domů
Sdílet
Diskuse