Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
1. února 2024 8:27
Čas čtení 0:37

Systém přihlášek na střední školy nefunguje. Programátoři objevili chybu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Systém přihlášek na střední školy nefunguje. Programátoři objevili chybu
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio/volně k užití

Se začátkem února měl být spuštěn zcela nový způsob přihlášek na střední školy. Elektronický systém však od rána nefunguje a jeho spuštění bylo posunuto.

Stránka Digitálního přihlašovacího systému stále hlásí informaci, že přihlašování bude zahájeno prvního února, je však doplněna o text, který hlásí, že spuštění bylo odloženo. „Omlouváme se, spuštění systému bylo odloženo z důvodu opravy funkční chyby a potřeby opakovaného prověření bezpečnosti kvůli většímu zásahu do systému. Systém bude spuštěn po provedení testů.“

31. ledna 2024 13:30 Čas čtení 1:09 Elektronické přihlášky na střední školy: Přinášíme kompletní přehled, jak na to Elektronické přihlášky na střední školy: Přinášíme kompletní přehled, jak na to

Dle informací ředitele Cermatu Miroslava Krejčího pro Radiožurnál se ve středu večer objevily funkční problémy kolem nahrávání příloh do systému. Spuštění celého systému tak bylo raději odloženo. „Provedeme pro jistotu nové penetrační testy, protože úpravy mohly mít dopad na zabezpečení aplikace,“ vysvětlil Krejčí.

Přihlášky je stále možné podávat i v papírové podobě. Jak podat přihlášku přes DiPSy a vše důležité ohledně nového systému, se můžeš dočíst v našem článku.

Domů
Sdílet
Diskuse