Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
31. ledna 2024 13:30
Čas čtení 1:09

Elektronické přihlášky na střední školy: Přinášíme kompletní přehled, jak na to

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Elektronické přihlášky na střední školy: Přinášíme kompletní přehled, jak na to
Zdroj: Pexels/Andrea Piacquadio

Od letošního roku čeká budoucí středoškoláky a středoškolačky několik změn v přihlašování na vybrané obory. Jednou z nich je podávání elektronické přihlášky. Tu mohou odeslat od čtvrtka 1. února do úterý 20. února.

Chceš se přihlásit na střední školu, ale nevíš jak? Přihlášku si můžeš nově podat třemi způsoby – elektronicky, podáním výpisu vytištěného z online systému anebo osobně papírově. Od čtvrtka se otevírá první možnost podání přihlášek, a to elektronicky v systému Dipsy.

17. ledna 2024 6:40 Čas čtení 1:54 Přijímací zkouška 2024: Přinášíme kompletní přehled termínů, novinek a instrukcí Přijímací zkouška 2024: Přinášíme kompletní přehled termínů, novinek a instrukcí

Budeš k tomu potřebovat buď svého zákonného zástupce (ve většině případů se jedná o rodiče), zástupce na základě zmocnění, anebo pokud už jsi zletilý*zletilá, tak si přihlášku můžeš podat sám*sama.

Jak vyplnit elektronickou přihlášku?

Otevřeš odkaz www.dipsy.cz, kde klikneš na tlačítko „Elektronická přihláška“. Stránka tě v tu chvíli přesměruje na web, kde se přihlásíš pomocí Identity občana.

Po přihlášení tě stránka vrátí zpět na portál Dipsy, kde zvolíš, kdo přihlášku podává. Na výběr budeš mít ze tří možností, a to „Jsem zákonný zástupce“, „Jsem zletilý uchazeč“ nebo „Jsem zástupce na základě zmocnění“. Jakmile jednu z nich vybereš, tak budeš pokračovat dál až k formuláři. Tam vyplníš všechny chybějící informace a klikneš na tlačítko „Pokračovat“. V tuhle chvíli tě už čeká samotný výběr tvých třech středních škol.

Výběr škol

Do přihlášky vyplníš své tři vybrané obory na konkrétních školách tak, že klikneš na tlačítko „Přidat“ a do okénka nalevo od něj napíšeš postupně jejich názvy. Jakmile naklikáš všechny tři, tak už tě čeká jen jejich seřazení podle preference. Ještě před odesláním přihlášky si dole zkontroluj, které dokumenty po tobě tvé preferované školy požadují, a nezapomeň je doložit. Poté už můžeš celý proces ukončit tlačítkem dole vlevo, kterým své přihlášky odešleš.

3. května 2024 16:55 Čas čtení 1:35 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

Kdyby ti něco nebylo jasné, můžeš se podívat na videa níže z YouTube kanálu jaknaweby, ve kterých je podání přihlášky vysvětleno krok za krokem. A kdybys chtěl*a zvolit jinou ze tří forem podání přihlášky, tak návod najdeš tady.

Vyplňuješ přihlášku se svým zákonným zástupcem?

Jsi zletilý*zletilá a vyplňuješ si přihlášku sám*sama?

 

Domů
Sdílet
Diskuse