Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
1. února 2024 14:47
Čas čtení 0:49

Muž v Brně načerno připojil plyn přes hadici od vysavače, ve vedlejší místnosti se kouřilo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Muž v Brně načerno připojil plyn přes hadici od vysavače, ve vedlejší místnosti se kouřilo
Zdroj: Policie České republiky

Při zásahu koncem ledna naměřili plynaři nebezpečnou 22procentní koncentraci plynu ve vzduchu.

Na konci ledna vyrazili policisté z obvodního oddělení ze Žabovřesk asistovat hasičům a plynárenské společnosti při vstupu do bytu v centru Brna, kde mělo docházet k úniku plynu. „Ukázalo se, že v bytě byly dvě osoby, které údajně neslyšely bouchání na dveře. Za lednicí bylo detekováno ohnisko úniku plynu, kde místo plynoměru bylo nainstalováno velmi provizorní propojení s pomocí sifonu a hadice od vysavače,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

1. února 2024 14:00 Čas čtení 0:48 Energetická společnost Armex Energy dostala rekordní pokutu. Za nekalé praktiky musí zaplatit miliony Energetická společnost Armex Energy dostala rekordní pokutu. Za nekalé praktiky musí zaplatit miliony

Podnapilého uživatele bytu vzali policisté do cely. Kromě neoprávněného odběru zemního plynu čelí podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení. Už střízlivý policistům řekl, že nemá žádný příjem a občas nechává v místě přespávat bezdomovce. Někdo z nich měl údajně odběrné místo načerno zprovoznit.

„Uživatel pak s pomocí plynu vařil a nedbal na to, že byl unikající plyn cítit. Pouze prý po dovaření vypnul hlavní uzávěr plynu a během vaření otevíral okno na ventilaci. Ve vedlejší místnosti se běžně kouřilo,“ doplnil Šváb s tím, že veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření.

Domů
Sdílet
Diskuse