Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
4. února 2024 10:48
Čas čtení 1:09

Předpověď počasí: Česko zasáhne silný vítr i déšť. Jaké teploty můžeme očekávat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko zasáhne silný vítr i déšť. Jaké teploty můžeme očekávat?
Zdroj: TASR/DPA

Poměrně vysoké teploty posledních dnů s námi vydrží i příští týden. Počasí v Česku ale ovlivní silný vítr.

V neděli bude obloha zatažená až oblačná, místy se může objevit i déšť nebo přeháňky, které budou četnější především na horách. V polohách nad 1100 metrů se očekává i sněžení. Během odpoledne se srážky postupně od severu objeví na většině území. Teploty během dne vystoupají na 8 až 12 stupňů. Během dne se přidá také silný vítr, který bude postupně zesilovat a může v nárazech dosáhnout rychlosti 90 km/h, na horách dokonce až 110 km/h.

3. února 2024 13:16 Čas čtení 0:56 Do Česka vtrhne silný vítr. Může způsobit škody i komplikace v dopravě Do Česka vtrhne silný vítr. Může způsobit škody i komplikace v dopravě

Oblačné počasí s námi zůstane i v pondělí, kdy se déšť či přeháňky objeví především v severovýchodní polovině území. Srážky budou od jihozápadu postupně ustávat a později může být místy i polojasno. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 8 a 12 stupni. Stále platí výstraha před silným větrem, který zasáhne většinu českého území. 

Úterní obloha bude převážně zatažená až oblačná, místy i polojasná. Na západě a severu se může ojediněle objevit déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty se budou pohybovat od 6 do 11 stupňů. Vítr bude odpoledne a večer postupně slábnout. 

Ve středu bude zataženo až oblačno, především v severní polovině území se může objevit déšť nebo přeháňky, které budou v polohách nad 1200 metrů smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty vystoupají na 8 až 12 stupňů. Vítr očekáváme čerstvý jihozápadní, který může na horách dosáhnout rychlosti v nárazech až 70 m/s. 

Oblačná obloha se nám nevyhne ani ve čtvrtek, kdy se občasný déšť nebo přeháňky přesunou především do horských oblastí. Nejvyšší teploty se budou pohybovat opět od 8 do 12 stupňů. 

Od pátku do neděle meteorologové očekávají zataženo až oblačno, v neděli se mohou místy objevit srážky, které budou na horách postupně sněhové. Těšit se můžeme na mírné oteplení, nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 14 stupni. 

Domů
Sdílet
Diskuse