Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
18. února 2024 7:10
Čas čtení 0:31

Poláci zadrželi špiona, který pracoval pro Rusko. Takto vypadala jeho plánovaná sabotáž

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

V případě uznání viny půjde až na 12 let za mříže.

Polské bezpečnostní služby ve čtvrtek uvedly, že zadržely ukrajinského občana, který pracoval pro ruské tajné služby a plánoval sabotáž.

Ukrajinec byl zatčen ještě 31. ledna. Údajně působil v rámci organizované zločinecké skupiny a plnil příkazy ruských tajných služeb. Čelí obviněním z přípravy rozvratného jednání a sabotáže. Na tři měsíce byl umístěn do vazby a čeká jej soudní proces. V případě usvědčení mu hrozí vězení až na 12 let.

Polská Agentura pro vnitřní bezpečnost obdržela informace, že tento muž plánoval podpálit zařízení ve městě Vratislav blízko strategicky významné infrastruktury, píše Reuters s odvoláním na bezpečnostní služby. Bezpečnostní služby našly důkazy o jeho plánech přímo v jeho zavazadlech.

Polsko je hlavní trasou pro dodávky vojenské pomoci na Ukrajinu, a proto se stalo terčem ruských špionů. Polsko také obviňuje Rusko a Bělorusko z úsilí o destabilizaci země.

väzenie
Zdroj: Unsplash/Matthew Ansley
Domů
Sdílet
Diskuse