Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ondřej Mrázek
19. února 2024 8:51
Čas čtení 1:02

PŘEDPOVĚĎ: Česko si na jaro bude muset zatím počkat. Co tě čeká tento týden?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
PŘEDPOVĚĎ: Česko si na jaro bude muset zatím počkat. Co tě čeká tento týden?
Zdroj: Unsplash / Erik Witsoe

Teploty zůstanou na únorové poměry stále vysoko, pocitově však bude chladněji díky větru a srážkám.

Přes týden bude panovat značná oblačnost a i nemalé množství srážek. Ideálně bys tak u sebe měl*a stále nosit deštník. Na horách může i zasněžit. Na naše území totiž proniká okluzní fronta, která přináší chladnější a vlhčí vzduch.

19. února 2024 7:00 Čas čtení 0:31 Vědci odhalili maximální věk, kterého se může člověk dožít. Podle studie jsou na tom lépe ženy Vědci odhalili maximální věk, kterého se může člověk dožít. Podle studie jsou na tom lépe ženy

Pondělní obloha bude zatažená až oblačná, od západu občas s deštěm nebo přeháňkami, které budou v polohách nad tisíc metrů i sněhové. Nejvyšší teploty vystoupají na sedm až deset stupňů. Vát bude mírný západní vítr o síle tři až sedm metrů za sekundu. 

V úterý bude zataženo až oblačno, místy je nutné očekávat občasný déšť nebo přeháňky, které budou v polohách nad 900 metrů i sněhové. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi šesti až deseti stupni.

Ve středu s námi mraky zůstanou. Nad Českem bude stále oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Nejvyšší teploty budou od šesti do deseti stupňů. 

To samé nás pak čeká ve čtvrtek, tedy oblačno až zataženo, místy občasný déšť. Na druhou stranu se mírně oteplí, nejvyšší teploty vystoupají na devět až třináct stupňů.

Od pátku do neděle je nutné počítat s oblačnou až zataženou oblohou. Na většině území se objeví déšť nebo přeháňky, na horách i smíšené nebo sněhové. Během víkendu se očekává postupné ubývání srážek, nejvyšší teploty dosáhnou nejprve třinácti, později šesti až jedenácti stupňů. 

Domů
Sdílet
Diskuse