Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Aneta Gospičová
19. února 2024 7:00
Čas čtení 0:31

Vědci odhalili maximální věk, kterého se může člověk dožít. Podle studie jsou na tom lépe ženy

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Vědci odhalili maximální věk, kterého se může člověk dožít. Podle studie jsou na tom lépe ženy
Zdroj: Unsplash / Alexas_Fotos / volně k užití

Při odhadu délky života je však třeba přihlížet také k životnímu stylu, stravě, cvičení a návykům člověka.

Studie z univerzit v Tilburgu a Rotterdamu zjistily, že maximální délka života člověka je v průměru 90 let. U některých lidí to ovšem nemusí být pravda a dožít se mohou až 115 let. U žen se toto číslo v porovnání s muži zvyšuje, informuje portál Unilad.

Maximální délka života u žen je 115,7 roku, zatímco muži dosahují maximálního věku 114,1 roku. „Průměrná délka života se samozřejmě prodloužila. Přesto se samotný maximální strop nezměnil,“ uvedl profesor John Einmahl, jeden ze tří vědců, kteří tuto studii provedli.

Při odhadu délky života je třeba přihlížet také k životnímu stylu, stravě, cvičení a návykům, jako například pití alkoholu či kouření. Za nejstaršího muže se považuje Japonec Jiroemon Kimura, který se dožil 116 let, a nejstarší ženou je francouzská jeptiška sestra André, která zemřela ve věku 118 let.

senior, dôchodca, ruky,
Zdroj: Unsplash/Alexas_Fotos
Domů
Sdílet
Diskuse