Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
TASR
25. února 2024 7:10
Čas čtení 0:56

Útočník ve vídeňském nevěstinci ubodal tři ženy. Krvavá stopa vedla ven z podniku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Policie útočníka zadržela, jeho motiv ale zatím není znám.

Rakouská policie našla v pátek večer ve vídeňském nevěstinci tři mrtvé ženy se zjevnými ranami nožem na těle a krátce nato zatkla muže podezřelého z útoku. Veřejný dům se nachází ve 20. vídeňském obvodu Brigittenau, který je jedním z nejchudších ve městě.

Policii na místo útoku přivolal svědek, který viděl, jak krvavá stopa vedla ven z podniku. Těla byla na několika místech v podniku a ženy byly již mrtvé. „Je to probíhající operace, takže momentálně neposkytneme žádné další informace,“ uvedl v sobotu policejní mluvčí Philipp Hasslinger.

Podezřelému útočníkovi je 27 let a při zadržení nedaleko podniku měl u sebe stále nůž, který byl pravděpodobně vražednou zbraní. Podezřelého vyslýchá policie, motiv vraždy není znám.

V jednom z vídeňských bytů našli zavražděnou matku s dcerou

Vídeňská policie v pátek řešila další násilný případ. V bytě na Erdbergstrasse našla mrtvou 51letou matku a její 13letou dceru. Přivolala ji paní, která se nedokázala spojit s dcerou ani vnučkou. Přivolaný lékař konstatoval, že pravděpodobnou příčinou jejich smrti bylo udušení. Hlavním podezřelým je otec dívky.

1. února 2024 9:51 Čas čtení 0:55 KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy KVÍZ: Jaký tvar mají carvingové lyže? Ukaž, jestli jsi opravdový fanoušek zimy

Rakouská asociace autonomních center pro ženy eviduje za loňský rok 26 vražd žen spojených s genderově podmíněným násilím. V zemi to rozproudilo diskusi o pomoci obětem a ochraně před útočníky, kterými jsou partneři nebo bývalí partneři.

Rakouská vláda se zavázala omezit podobné situace na minimum a přijmout několik opatření včetně lepšího financování organizací, které pomáhají obětem domácího násilí. Nevládní organizace ji však kritizují, že tyto kroky jsou nedostatečné.

polícia, Rakúsko
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Domů
Sdílet
Diskuse