Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
19. března 2024 11:31
Čas čtení 0:42

Oblíbená turistická destinace zpřísňuje pravidla pro turisty. Za návštěvu pláže v noci hrozí pokuta

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Oblíbená turistická destinace zpřísňuje pravidla pro turisty. Za návštěvu pláže v noci hrozí pokuta
Zdroj: Unsplash/Jani Godari

Světové metropole a plážové destinace bojují s neukázněnými turisty. Nově se k nim přidal také španělský Benidorm, jedna z nejoblíbenějších turistických destinací Costy Blancy.

Jedná se o jednu z nejnavštěvovanějších oblastí Španělska. Na pláže Benidormu je nově zakázáno vstupovat mezi půlnocí a sedmou hodinou ranní. Noční koupání, kempování či spaní na pláži je tedy vyloučené. Každému, kdo bude přistižen jen při pobytu na písku, hrozí pokuta 750 až 1200 eur (tedy asi 16 370 až 30 220 korun).

19. března 2024 9:46 Čas čtení 1:03 Je Trump na dně? Čas na složení 464milionové kauce se krátí, bývalý prezident prý nemá peníze Je Trump na dně? Čas na složení 464milionové kauce se krátí, bývalý prezident prý nemá peníze

Pokuty budou Španělé rozdávat také za hraní míčových her mimo vyhrazené prostory i za rezervace míst před skutečným příchodem na pláž. Pokuta za tyto prohřešky může přijít až na 3000 korun.

Nejdráže vyjdou prohřešky spojené s ochranou životního prostředí. Kouření na pláži vyjde až na 2000 eur (zhruba 50 370 korun), pití alkoholu na zhruba 19 000 korun, za použití mýdla či šamponu při sprchování na pláži zaplatí návštěvníci 16 500 korun.

Prodraží se také být nahý na nenudistických plážích, odchod z pláže v nevhodném ošacení, tedy zřejmě jen v plavkách, či plavání v době, kdy je vyvěšena červená vlajka a hrozí nebezpečí.

Výčet pokut přinesl server Independent, který upozorňuje, že Benidorm není výjimkou a podobné finanční tresty za porušení pravidel platí ve velké části Španělska.  

Domů
Sdílet
Diskuse