Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
27. března 2024 13:20
Čas čtení 1:17

Brutální vražda na Svitavsku: Dvojice mladíka umučila, jeho ostatky pak uvařila

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Brutální vražda na Svitavsku: Dvojice mladíka umučila, jeho ostatky pak uvařila
Zdroj: Policie ČR

Krajský soud v Hradci Králové zveřejnil část obžaloby na dva muže, kteří měli loni zavraždit jiného muže v Pohodlí na Svitavsku.

„Obžalovaní měli napadnout muže jako odplatu za odcizenou marihuanu a naložit jej do auta proti jeho vůli,“ řekl redakci CNN Prima News mluvčí Krajského soudu v Hradci Králové Martin Kos. Dvojice muže nejprve mlátila ve voze, následně ho měla převézt do domu v Pohodlí.

Varování: Některé části článku mohou být vzhledem k detailnímu popisu činů znepokojující.

Z anonymizované verze textu obžaloby, jejíž část soud zveřejnil na justičním webu, vyplývá, že svázaného přenesli do sklepních prostor zmíněného domu, kde „za použití různých nástrojů, zejména zapnuté elektrické strunové sekačky, poškozeného zraňovali v oblasti zad, hýždí a nohou, poté jej společně dále v těchto prostorách fyzicky napadali nejméně ještě několik hodin údery pěstí do obličeje a horní části těla“.

26. března 2024 17:21 Čas čtení 0:42 Ředitel katolického gymnázia v Praze zrušil přednášku trans aktivistky Ředitel katolického gymnázia v Praze zrušil přednášku trans aktivistky

Následně oběť převezli do trvalého bydliště jednoho z obžalovaných. Nahého muže, pouze ve spodním prádle, drželi dále, a to tak, že jej přivázali rukama řetězy k traverze a v průběhu této doby jej stále fyzicky napadali údery pěstí do různých částí těla. 

„V důsledku tohoto jednání poškozený upadl do bezvědomí, poté jej přenesli do
koupelny domu, kde jej umyli, oblékli a umístili na gauč v obývacím pokoji, kde mu následně podali lék značky Questax, když následující den v ranních hodinách poškozeného nalezli mrtvého,“ stojí dále v dokumentech.

Těla poškozeného se muži měli zbavit skutečně brutálním způsobem. Nejprve sekerou oddělili část nohy v kotníku poškozeného, kterou uvařili v hrnci, aby zjistili dobu vaření k oddělení masa od kostí. Poté zbytek těla přenesli na dvůr domu, vložili do sudu, zalili vodou a uvařili.

26. března 2024 16:29 Čas čtení 1:23 Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro Albert. Ochránci zvířat odstartovali kampaň, supermarket se vyjádřil (Aktualizováno) Hrozivé podmínky kuřat chovaných pro Albert. Ochránci zvířat odstartovali kampaň, supermarket se vyjádřil (Aktualizováno)

Následně oddělili tkáně od kostí a postupně se takto upravených částí těla zbavili, nejprve spálením tvrdých částí těla, kostí a lebky, včetně šatů a dalších věcí z majetku poškozeného. Zbytky těla poškozeného poté odvezli na různá místa v okolí obce.

„Nyní muži čelí obžalobě ze zvlášť závažného zločinu vraždy, za což jim hrozí nejvyšší tresty. Případ projedná pardubická pobočka krajského soudu. V Hradci Králové začne jednání 15. dubna ve zdejší největší jednací síni,“ informovala CNN Prima News.

Domů
Sdílet
Diskuse