Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
26. března 2024 17:21
Čas čtení 0:42

Ředitel katolického gymnázia v Praze zrušil přednášku trans aktivistky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Ředitel katolického gymnázia v Praze zrušil přednášku trans aktivistky
Zdroj: se svolením Lenky Králové

Ředitel pražského Arcibiskupského gymnázia zrušil přednášku trans aktivistky Lenky Králové. Téma je dle něj moc politické a není v souladu s naukou katolictví.

„Jsem si vědom, že je o tématu trans osob potřeba mluvit, nicméně je to téma velmi obtížné a setkávají se v něm lidé s různými názory. Pro celkové pochopení a uchopení tématu se mi jako nejlepší způsob prezentace jeví diskuse za účasti více osob, která přinese různé pohledy,“ vysvětlil zrušení přednášky ředitel školy Ondřej Mrzílek.

26. března 2024 14:22 Čas čtení 0:35 Situace je nejhorší od druhé světové války, prohlásil šéf BIS po jednání s Pavlem Situace je nejhorší od druhé světové války, prohlásil šéf BIS po jednání s Pavlem

„Pan ředitel chce, aby proběhla diskuse s výměnou názorů. Asi není možné nechat mluvit trans ženu, aniž by u toho nebyl nějaký přední český transfob, který studentům vysvětlí, že lidi jako já nemají mít právo na reprodukci, a který jim vysvětlí, že můj běžný každodenní život je v rozporu s dobrými mravy,“ reagovala na situaci Lenka Králová.

Stejný ředitel měl do školy na přednášku do hodiny náboženské nauky před dvěma lety pozvat Jana Gregora z Aliance pro rodinu, aby studentům vysvětlil problematiku homosexuality a transgenderu ve spojitosti s přikázáním nesesmilníš.

Mrzílek měl také během maratonu psaní dopisů pro Amnesty International zakázat psát dopisy queer aktivistům na Ukrajinu, protože to nekoresponduje s náboženskou ideologií školy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lenka Králová (@lenkakralova81)

Domů
Sdílet
Diskuse