Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
1. dubna 2024 11:00
Čas čtení 0:45

V těchto krajích platí výstraha před větrem, hrozí i bouřky a supercely

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V těchto krajích platí výstraha před větrem, hrozí i bouřky a supercely
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Vítr by mohl dosahovat rychlosti 55 až 70 kilometrů v hodině.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) kromě výstrahy před smogovou situací vydal také výstrahu před větrem. Ta platí pro celé pondělí do 20:00 pro Olomoucký (Hranice, Jeseník) a Moravskoslezský kraj. 

Foukat bude silný jižní až jihozápadní vítr s nárazy 55 až 70 kilometrů v hodině. Hrozí poškození stromů a lesních porostů, možné menší škody na budovách, nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. Komplikace mohou nastat také v dopravě.

31. března 2024 9:53 Čas čtení 0:36 Saharský prach zahalil Česko. Smogová situace platí na většině území Saharský prach zahalil Česko. Smogová situace platí na většině území

ČHMÚ varoval také před bouřkami, které se mohou vyskytnout během pondělního odpoledne a (pod)večera ve východní polovině Čech (zejména Vysočina, východní Čechy a hraniční oblasti s Moravou). 

„Výraznější proudění a stáčení větru s výškou ve spodních několika kilometrech. Nevylučujeme tedy i vznik tzv. low topped supercel. Vývoj bouřek bude podporovat výrazná konvergence –⁠⁠⁠⁠⁠ sbíhavost proudění na přecházející frontě,“ uvedl ústav na X. Další oblastí s možností výskytu bouřek bude podvečer a večer na Moravě a ve Slezsku.

Domů
Sdílet
Diskuse