Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
31. března 2024 9:53
Čas čtení 0:36

Saharský prach zahalil Česko. Smogová situace platí na většině území

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Saharský prach zahalil Česko. Smogová situace platí na většině území
Zdroj: Unsplash/Parker Hilton/volně k užití

Kvůli saharskému prachu je na většině českého území až do odvolání vyhlášena smogová situace.

Výstraha platí od sobotního večera pro celé území Prahy, Středočeského, Jihočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Moravskoslezského kraje a také pro oblast Brna. 

Na většině našeho území nadále platí smogová situace z důvodu vysokých koncentrací prachových částic PM10. Nad republikou se i dnes bude vyskytovat výrazné množství saharského prachu. V případě, že klesne blízko k povrchu, může opět docházet k velmi výraznému nárůstu koncentrací částic v ovzduší,“ uvedli meteorologové.

30. března 2024 17:33 Čas čtení 0:48 Teplotní rekordy v Česku: Stanice dnes naměřily extrémní hodnoty, bylo teplo skoro jako v létě Teplotní rekordy v Česku: Stanice dnes naměřily extrémní hodnoty, bylo teplo skoro jako v létě

Meteorologové kvůli smogové situaci doporučují sledovat aktuální koncentrace znečišťujících látek na webu Českého hydrometeorologického ústavu. Při jejich překročení je vhodné přijmout patřičná opatření, jako je omezení pobytu venku či fyzické aktivity ve venkovním prostředí.  

Domů
Sdílet
Diskuse