Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
24. dubna 2024 9:02
Čas čtení 0:26

Volební průzkum: V březnu by vyhrálo ANO, TOP 09 by se do sněmovny nedostala

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Volební průzkum: V březnu by vyhrálo ANO, TOP 09 by se do sněmovny nedostala
Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Podle nejnovějšího volebního modelu agentury Median by se do Poslanecké sněmovny dostalo pět stran.

Nejvyšší podporu si i nadále drží hnutí ANO, které by volilo 32 procent voličů. Následuje ODS se 14 procenty, která posiluje zejména na úkor svých koaličních partnerů. Na třetím místě jsou Piráti s 10,5 procenta. Hnutí SPD by svůj hlas dalo sedm procent dotázaných, jen o jeden procentní bod méně obdrželo hnutí STAN. 

23. dubna 2024 14:10 Čas čtení 1:05 „Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet „Znásilněná žena je králičí bobek?“ Reakce regionální TOP 09 k Ferimu pobouřila internet

Pod pětiprocentní hranicí nutnou pro vstup do sněmovny se ocitly strany KSČM a SOCDEM, kterým průzkum přisoudil shodně 4,5 procenta voličské podpory, následuje hnutí PRO 2022 se čtyřmi procenty. Po 3,5 procenta hlasů by shodně obdržely Přísaha, KDU-ČSL a TOP 09, která se pod vstupním prahem umístila poprvé od dubna 2023. Žebříček uzavírají Zelení (3 procenta) a Trikolora (2 procenta). 

Domů
Sdílet
Diskuse