Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
15. května 2024 v 19:34
Čas čtení 0:44

Sdílené bankomaty v Česku přibývají, brzy nabídnou novou službu

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sdílené bankomaty v Česku přibývají, brzy nabídnou novou službu
Zdroj: Pixabay/Peggy und Marco Lachmann-Anke/volně k užití

Po celém Česku se v současnosti nachází již téměř dva tisíce sdílených bankomatů, jejich počet přitom stále narůstá. Banky na základě hlasování veřejnosti pracují na tom, aby se bankomaty dostaly i do lokalit, kde nyní chybí.

Projekt umožňuje klientům a klientkám Komerční banky, Monety Money Bank, Air Bank a UniCredit Bank vybírat hotovost ze sdílených bankomatů za stejných podmínek jako z bankomatů vlastní banky. 

13. května 2024 v 15:30 Čas čtení 1:48 Tahle česká aplikace vyřeší tvoje adult issues. Zdarma spravuje pojištění, smlouvy a stará se o finance Tahle česká aplikace vyřeší tvoje adult issues. Zdarma spravuje pojištění, smlouvy a stará se o finance

Cílem projektu je umožnit výběry z bankomatů jiných bank bez nutnosti platit poplatky. Banky sdružené v projektu se proto dohodly na umožnění výběru hotovosti ze všech partnerských bankomatů za stejných cenových podmínek jako ve vlastní bankomatové síti.

Iniciativa také zahrnuje přesun duplicitních bankomatů. V případě, že vedle sebe stojí dva sdílené bankomaty, se jeden z nich přesune na místo, kde dříve chyběl. Účelem projektu je také úspora nákladů na elektřinu, údržbu a doplňování peněz, stejně jako vyšší důraz na přírodu a životní prostředí. 

14. května 2024 v 15:37 Čas čtení 0:54 Forbes stáhl rozhovor s Pavlem Karousem. Na sociálních sítích ale zůstal Forbes stáhl rozhovor s Pavlem Karousem. Na sociálních sítích ale zůstal

Novinkou pak bude vkládání peněz ve sdílené bankomatové síti za stejných podmínek jako u vaší banky. K jejímu spuštění má dojít nejpozději do konce června. „Čtyři zúčastněné banky ve sdílené bankomatové síti jsou v závěrečné fázi vývoje nové služby pro vklady. V současné době předpokládáme, že k zahájení u prvních bank dojde v průběhu druhého čtvrtletí 2024,“ potvrdil Michal Teubner z tiskového oddělení Komerční banky.

Kompletní mapa sdílených automatů včetně těch přesunutých je k nalezení zde

Domů
Sdílet
Diskuse