Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
14. května 2024 v 15:37
Čas čtení 0:54

Forbes stáhl rozhovor s Pavlem Karousem. Na sociálních sítích ale zůstal

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Forbes stáhl rozhovor s Pavlem Karousem. Na sociálních sítích ale zůstal
Zdroj: Wiki Commons/ Juandev

Sochař v rozhovoru pro magazín kritizoval plánovanou instalaci Davida Černého na obchodním domě Máj. Asi hodinu po uveřejnění byl smazán.

Rozhovor vypracoval novinář Jakub Peřina, z webu jej ale údajně stáhl sám šéfredaktor Petr Šimůnek. Karous se rozhodl k celé situaci vydat vyjádření. „Dobrý den a ahoj všem, poslechněte si prosím příběh jednoho nestandardního zásahu do mediální praxe,“ napsal na sociální síti.

13. května 2024 v 13:45 Čas čtení 0:39 Moderátorce Petře Svoboda tragicky zahynul manžel. Na kole nedostal přednost od auta Moderátorce Petře Svoboda tragicky zahynul manžel. Na kole nedostal přednost od auta

Podle něj mu autor původně potvrdil, že rozhovor prošel schválením i editorskou úpravou. Poté, co však po smazání kontaktoval médium a chtěl vědět, kde se stala chyba, dostal jinou odpověď.

„Vážený pane Karousi, článek/rozhovor s Vámi bohužel neprošel řádným editorským procesem a nesplňoval tak požadavky na text v byznysovém médiu Forbes. Proto byl z mého rozhodnutí stažen a neplánujeme ho uveřejnit. Díky za pochopení, Petr Šimůnek,“ zněl e-mail od šéfredaktora média.

Poté, co se Karous chtěl doptat na to, co přesně bylo v rozhovoru špatně, již odpověď nedostal. „Z interních zdrojů jsem se doslechl, že byl stažen až v důsledku toho, že si ho někdo zvnějšku po publikování přečetl a zatlačil na vedení média,“ dodal. Co přesně se v redakci stalo, tak není jasné, existují však určité spekulace.

V dnešní době však platí, že to, co je jednou zveřejněno, nelze úplně vymazat. Rozhovor je tak stále dostupný na sociálních sítích, jedna z uživatelek totiž pořídila snímky obrazovky. Karous zároveň uvedl, že momentálně hledá médium, kde by článek mohl být zveřejněn.

Domů
Sdílet
Diskuse