Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
15. května 2024 v 15:05
Čas čtení 1:20

Slovenského premiéra Roberta Fica postřelili, o střelci vycházejí první informace (Aktualizováno)

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Slovenského premiéra Roberta Fica postřelili, o střelci vycházejí první informace (Aktualizováno)
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Slovenská vláda ve středu jednala v Handlové v okrese Prievidza v Trenčínském kraji.

Aktualizováno 16:45 – Slovenský předseda vlády Robert Fico byl postřelen a převezen do nemocnice. Podle Denníku N se střílelo před Domem kultury, kde vláda ve středu zasedala. Podle svědků byl premiér ochrankou zvednut ze země a naložen do auta. Údajný střelec byl podle listu zadržen. Na místě pracuje policie a Dům kultury byl evakuován. O bezpečnost ostatních členů a členek vlády se stará ochranka.

15. května 2024 v 16:05 Čas čtení 1:02 „Je šílené, že se něco takového děje.“ Atentát na Roberta Fica odsoudili Pavel, Fiala a další „Je šílené, že se něco takového děje.“ Atentát na Roberta Fica odsoudili Pavel, Fiala a další

Podle portálu Plus 7 dní někdo na Fica zakřičel „Robo, pojď sem“ a předstíral, že mu chce podat ruku. Poté se ale ozval výstřel. „Robert Fico údajně dostal několik ran do hrudníku a břicha,“ uvedl web.

K útoku se už vyjádřila slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. „Ostře odsuzuji dnešní brutální a bezohledný útok na premiéra Roberta Fica. Jsem šokovaná. Robertu Ficovi přeji v této kritické chvíli hodně sil, aby se z útoku zotavil,“ napsala na Facebook

Redakci slovenského Refresheru se ozvala očitá svědkyně z Handlové. Zpočátku nevěděla, že šlo o výstřel. Potvrdila však, že slyšela přibližně čtyři výstřely. Její výpověď uvádíme v plném znění:

„Stáli jsme s manželem venku a měli výhled na dav lidí, kteří čekali na Fica. Když premiér vyšel ven, viděli jsme, jak se natahuje k lidem a jde si s nimi potřást rukou. Dál jsme tomu nevěnovali pozornost, ale vzápětí se ozvaly asi čtyři výstřely. Nevěděli jsme, co se děje, znělo to spíš jako petardy, protože jsem nikdy předtím výstřely ze zbraně neslyšela. Asi během dvou minut premiéra odvezli a celé náměstí rychle uzavřeli.“

Podle posledních informací by měl být Robert Fico v ohrožení života. „Na Fica byl dnes spáchán atentát. Byl několikrát postřelen a v současné době je v ohrožení života. V současné době je převážen vrtulníkem do Banské Bystrice, protože cesta do Bratislavy by vzhledem k nutnosti akutního zásahu trvala příliš dlouho. Rozhodnou nejbližší hodiny,“ stojí na oficiálních facebookových stránkách premiéra.

31. května 2024 v 15:30 Čas čtení 3:42 Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime Co si pustit o víkendu: Čekání na Bridgertony ti zkrátí jiná kostýmní romance a vlny udělá i nový true crime

Střelcem by podle zatím neověřených informací měl být jednasedmdesátiletý spisovatel Juraj C. z Levic, který je jedním ze zakladatelů LK DÚHA. Zbraň měl legálně.

Všechny aktuální a zásadní informace můžeš sledovat i v živém přenosu slovenského Refresheru.

Domů
Sdílet
Diskuse